İstanbul’da yeni yılın ilk gününde yaşanan ve 39 insanın hayatını kaybetmesine yol açan terör saldırısıyla ilgili olarak, CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven bir mesaj yayınladı.

Mesajında bunca can kaybına rağmen kimsenin istifayı aklına getirmemesini sert bir dille eleştiren Güven “Yanlış yapanlar kendileri gereğini yerine getiremiyorsa, o vakit iktidar gereğini yapsın. Aksi takdirde, bu olayları engelleyemeyen iş bilmezler yüzünden artan can kaybının sorumlusu da iktidardır” açıklamasında bulundu. CHP İl Başkanı mesajında şunları dile getirdi.

TESELLİ CÜMLELERİ MANASIZ

"Tüm iyi dileklerimize ve beklentilerimize karşı 2017’ye 2016 yılında kalmasını dilediğimiz büyük bir acıyla başladık. Lanet olası, kahrolası terör İstanbul’da gerçekleştirilen saldırıyla 39 insanımızın daha hayatını çaldı bizlerden.

Bu acılar karşısında nedense, hangi teselli cümleleri sarf edilse manasız kalıyor. Bir türlü kabullenemiyoruz masum insanların katledilmesini. Terörü gerçekleştirenlerinde, destek verenlerin de amacı belli. Bizleri korkutarak sindirmek, bizleri bölmek ve çatıştırmak, Bizleri barıştan, kardeşlikten,  cumhuriyetten uzaklaştırmak, Bizleri demokrasinin, adaletin, parlamenter sistemin dışına itmek. CHP olarak bu tehlikeye hep dikkat çektik ve asla bu ayrışmaya izin vermedik. Hükümete her fırsatta bu terör belasından kurtulmak için destek verdik. Terörle mücadelenin yanında yer aldık, bu mücadelede yapılan yanlışları hep dile getirdik ve halkımızla paylaştık.

AKIL ALIR GİBİ DEĞİL

Ama gelinen bu noktada artık bazı soruların cevabını halkımızla birlikte bekliyoruz. Hem IŞİD’in hem PKK’nın eylemleri büyükşehirlerimizi hedef almışken, uluslararası istihbarat örgütleri sürekli kendi vatandaşlarını Türkiye’de belli yerler için uyarırken, Yeni yıl sebebiyle insanların topluca olacağı yerler belliyken bizim istihbaratımız ne iş yapar. Nasıl olurda İstanbul’da teröristler ellerinde otomatik tüfeklerle cirit atar ve 7 dakika boyunca sürdüğü belirtilen saldırıda nasıl olurda müdahale bu kadar geç yapılır ve terörist elini kolunu sallayarak kayıplara karışır. Çok açıktır ki, büyük bir istihbarat zafiyeti, terörle mücadele ve önlemede büyük bir acemilik ve iş bilmezlik var. Bu durum bu kadar açıkken, bir tane hükümet yetkilisinin, istihbarat sorumlusunun, İçişleri bakanının çıkıp da özür dilememesi, istifa etme onurunu göstermemesi akıl alır gibi değildir.

MESAİNİZİ BAŞKANLIĞA DEĞİL TERÖRE HARCAYIN

Bu kadar mı koltuk makam sevdalıları tarafından yönetilir olduk, bu kadar mı beceriksiz bir istihbarat ağımız var. İstifa ederek “bunca insan öldü, ben bu işi yapamıyorum” deme erdemini gösterecek bir kişi bile yok mu bu iktidarda. Bunca olay yaşandı, 39 hayat yitip gitti, bu işi engellemesini beklediğimiz kişiler çıkıp terörü lanetliyor, terörü kazıyacağız nutukları atıyor. Bulabildikleri tek çözüm bu. İstifa hatırlatıldığında “İstifa neyi çözer” pişkinliğini gösterenlere söyleyelim, sizin gibi iş bilmez, beceriksizlerin istifası çok şeyi çözer. İşini bilen, mesaisini başkanlık sistemini getirmeye değil, terörü bitirmeye adayacak isimlere yer açılır. Terörü kahramanlık nutuklarıyla bitiremeyeceğini bilen yöneticiler, içinde bulunulan zafiyeti çözer belki de, bu da terörü bitirmek için bir başlangıç olur.

DESTEK VERİYORUZ AMA HESAP DA SORARIZ.

Artık yüreğimizin tanımadığı acı kalmadı. Bu hain ve alçak kana susamış, insanlıktan çıkmış teröristler yüzünden yeni yıl tüm ülkeye haram oldu. Ateş hepimizin evine ve yüreğine düştü elbette. Hayatını kaybedenlerin aileleri bir başka yandı. Onlar bu acıyı katlayarak yaşıyor ve ömürleri boyunca yaşayacaklar. Bu acıyı yaşayan tüm ailelerimizin acılarını paylaşıyor, onların bu kederli günlerinde yanlarında olmaya devam ediyoruz. CHP olarak, terör konusunda her aşamada iktidara destek verdik, ne yasa istiyorsanız meclisten geçirelim dedik. Halkımız içi yandı, hayatı karardı ama terör karşısında birliğimizden taviz vermemek adına hep iktidara destek oldu.

Ancak bu destekler veriliyor diye, kimse yitip giden canların hesabını sormayacağız, bu mücadelede yapılan yanlışları dile getirmeyeceğiz sanmasın. Yanlış yapanlar kendileri gereğini yerine getiremiyorsa, o vakit iktidar gereğini yapsın. Aksi takdirde, bu olayları engelleyemeyen iş bilmezler yüzünden artan can kaybının sorumlusu da iktidardır.

İstanbul’daki son alçak saldırıda hayatını kaybeden tüm insanlarımızın acısını derinden hissediyoruz. Ölen insanın milliyeti, ırkı, dili, dini bizim için hiçbir anlam ifade etmiyor.

Hayatını kaybeden her insanın üzüntüsünü yaşıyor, yasını tutuyoruz. Ailelerine baş sağlığı diliyoruz. Yaralı tüm insanlarımıza acil şifalar diliyor ve ‘Artık Yeter. Nutuk ve bahane dinlemek değil, sonuç almak istiyoruz’ diyerek, Birliğimizden, kardeşliğimizden ve demokrasi mücadelemizden taviz vermeden, İnşallah 2017’de yaşadığımız ilk acı, son acımız olur temennisiyle Milletimize baş sağlığı diliyoruz”

Editör: Haber Merkezi