İZ GAZETE - 31 Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlere artık sayılı zaman kaldı. Yüksek Seçim Kurulu, seçim takvimi ve seçime katılacak 13 partiyi açıkladı. 24 Haziran seçimlerine katılan 11 partinin yanı sıra, Demokratik Sol Parti ve Türkiye Komünist Partisi'nin 31 Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlere katılması bekleniyor.

31 Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlere katılacak partilerin listesi şu şekilde;

Adalet ve Kalkınma Partisi

Bağımsız Türkiye Partisi

Büyük Birlik Partisi

Cumhuriyet Halk Partisi

Demokrat Parti

Demokratik Sol Parti

Halkların Demokratik Partisi

Hür Dava Partisi

İyi Parti

Milliyetçi Hareket Partisi

Saadet Partisi

Türkiye Komünist Partisi

Vatan Partisi

ÖDP ve EMEP'TEN İTİRAZ VAR

Öte yandan Seçime girmek için YSK'ya başvuran fakat seçime girme hakkı kazanamayan Özgürlük ve Dayanışma Partisi ile Emek Partisi, YSK'nın kararına itiraz edeceklerini açıkladı.

Konuyla ilgili Evrensel gazetesine konuşan Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan "Yüksek Seçim Kurulu Yargıtay kayıtlarını esas almamış, partimizi seçime girecek partiler içerisinde saymamıştır. Yargıtay kayıtlarında seçime girme yeterliliği olduğu halde bu kararı alan YSK'nın tutumu objektiflikten uzak, tamamen keyfiyete dayalı, antidemokratik bir karardır. 'Tek adam' yönetiminin bütün kurumlarda örgütlendiği ve egemen olduğu dikkate alındığında zaten YSK'nin tarafsızlığı ve objektifliği tartışılırken bu kararla kurumsal olarak meşruiyetlerini bir kez daha tartışılır hale getirmişlerdir" dedi.

ÖDP Merkez Yürütme Kurulu da Twitter'dan yaptığı açıklama ile karara itiraz edeceğini duyurdu.

Editör: Haber Merkezi