İZ GAZETE - Cumhuriyet Halk Partisi’nde Balçova Belediye Başkan adayı Mehmet Ali Çalkaya’nın adaylığının düşmesinin ardından Balçova Belediye Başkan adayının kim olacağı sorusu yanıt buldu.

Cumhuriyet Halk Partisi, Çalkaya’nın eşi Fatma Çalkaya’yı aday olarak gösterme kararı aldı.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde Balçova Belediye Başkanlığını üç dönemdir sürdüren ve dördüncü dönem için yeniden aday olan CHP'li Mehmet Ali Çalkaya'nın adaylığı, Cumhurbaşkanı’na hakaret davasında aldığı cezadan dolayı Yüksek Seçim Kurulu’na yapılan itiraz üzerine düşürülmüştü.

CHP’de Çalkaya’nın yerini kimin aday gösterileceği sorusu yanıtını buldu. Genel Merkez, Çalkaya’nın eşi Fatma Çalkaya’yı Balçova Belediye Başkan Adayı olarak gösterme kararı aldı.

SEYİT TORUN’DAN İLK AÇIKLAMA

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun yaptığı açıklamada "Mehmet Ali Çalkaya'dan sonra adayımızın kim olacağına Balçova halkı karar verdi. Hem partililerimiz hem de Balçova halkı adayımızın sahadan, siyasetten biri olması hem de YSK hukuksuzluğuna anlamlı bir cevap içermesi beklentisini dile getirdi. Balçova halkı 15 senedir her meselede yanlarında olan, sokak çocuklarından yoksullara, her muhtacın hizmetine koşan, tanıdığı, bildiği, sevdiği birini, Fatma Çalkaya'yı aday göstermemizi talep etti. Genel Merkezimiz de bu beklentiler doğrultusunda Fatma Çalkaya'yı belediye başkan adayı göstermeye karar verdi. Hem Çalkaya'nın hem de benzer tüm hukuksuzlukların hesabını halkımız bu seçimde sandıkta soracaktır." ifadelerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi