İZ GAZETE - 31 Mart 2019 Yerel Seçimleri'nin üzerinden 17 gün geçti. AKP ve MHP'nin itirazlarının ardından oy sayımlarının bittiği İstanbul'da resmi sonuçlara göre Ekrem İmamoğlu 13.800 oy farkı ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. 

İstanbul Belediye Başkanlığına seçilen Ekrem İmamoğlu mazbatasını almak üzere bugün saat 16.00'da İl Seçim Kuruluna davet edildi. 

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamaya göre Ekrem İmamoğlu, Çağlayan Adliyesine gitti. İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun açıklama yapması bekleniyor.

EKREM İMAMOĞLU KİMDİR?

Ekrem İmamoğlu, 1970 yılında Trabzon'da dünyaya geldi. Eğitimini Trabzon Lisesi'nde tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü'nden mezun oldu. Yine İstanbul Üniversitesi'nde İnsan Kaynakları ve Yönetimi bilim dalında Yüksek Lisans eğitimi aldı.

1992 yılında aile şirketinde Yönetim Kurulu Başkanlığı görevi ile iş hayatına başladı. Okul yıllarında amatör olarak futbol oynadı. Trabzonspor Futbol Kulübü, Trabzonspor Basketbol Kulübü ve Beylikdüzüspor Kulübü'nde yöneticilik yaptı.

2009'da CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı oldu. 30 Mart 2014 Yerel Seçimlerinde Beylikdüzü Belediye Başkanı seçildi.

1991'den bu yana Beylikdüzü'nde yaşayan Ekrem İmamoğlu, evli ve 3 çocuk babasıdır.

.

Editör: Haber Merkezi