İZ GAZETE - Cumhuriyet Halk Partisi'nde İzmir adaylarının açıklanmasının yankıları devam ediyor.

Menemen'de mevcut Belediye Başkanı Tahir Şahin aday gösterilmemiş ve CHP Menemen İlçe Örgütü'nden bazı yöneticiler istifa etmişti.

Menemen'de dört dönemdir belediye başkanlığı görevini yürüten ve Cumhuriyet Halk Partisi'nde Menemen'den aday gösterilemeyen mevcut başkan Tahir Şahin yazılı bir basın açıklaması yaptı. 

1999 yılından bu yana Menemen Belediye Başkanlığı görevini yürüttüğünü hatırlatarak, "Her seçimde oyumuzu artırarak bugünlere geldik. Genel seçimlerde partimizin oyu düşerken, yerel seçimlerde hep önde olduk. Son yapılacak olan yerel seçimlerde Genel Merkezimiz; ne yazık ki Menemen’de kazanamayacak bir ismi aday göstererek, adeta CHP’nin kaybetmesi ve AKP’nin kazanması için ne gerekiyorsa yapmıştır." ifadelerini kullandı.

CHP Genel Merkezin büyük bir hata yaparak Menemen'de bir haksızlığa imza attıldığı söylenen açıklamada  "Sayın Genel Başkanımız ve parti yöneticilerimizden, Menemenli hemşehrilerimize yapılan bu haksızlığın acilen giderilmesini istiyorum. Bu kararda ısrar edilirse, Menemen AKP’ye teslim edilecektir. Yok, bu karar şahsım adına veya diğer aday adayı arkadaşlarım adına düzeltilecek olursa, 20 yıldan bu yana Belediye burçlarında dalgalandırdığımız CHP bayrağı ilelebet inmeyecektir. 3 Şubat Pazar günü yapılacak olan Parti Meclisi Toplantısı’nda yapılan hatadan dönülmesi halinde Menemen kazanacak, İzmir kazanacak, CHP kazanacaktır." ifadelerine yer verildi.

Tahir Şahin'in yaptığı açıklamanın tamamı şu şekilde;

1999 yılından bu yana Menemen Belediyesi’nde onur ve gururla görev yapmaktayım. Bugüne kadar ilçemize önemli katkılar koyduğumuza inanıyorum. Kültüründen sanatına, sporundan sokaklarına, Camisinden Cemevlerine kadar çok büyük hizmetler vermiş bulunuyoruz.

Her seçimde oyumuzu artırarak bugünlere geldik. Genel seçimlerde partimizin oyu düşerken, yerel seçimlerde hep önde olduk. Son yapılacak olan yerel seçimlerde Genel Merkezimiz; ne yazık ki Menemen’de kazanamayacak bir ismi aday göstererek, adeta CHP’nin kaybetmesi ve AKP’nin kazanması için ne gerekiyorsa yapmıştır.

Genel Merkezimizin böyle büyük bir hata yaparak, Menemen’e büyük haksızlık yapıldığına inanıyoruz. Sayın Genel Başkanımız ve parti yöneticilerimizden, Menemenli hemşehrilerimize yapılan bu haksızlığın acilen giderilmesini istiyorum.

Bu kararda ısrar edilirse, Menemen AKP’ye teslim edilecektir. Yok, bu karar şahsım adına veya diğer aday adayı arkadaşlarım adına düzeltilecek olursa, 20 yıldan bu yana Belediye burçlarında dalgalandırdığımız CHP bayrağı ilelebet inmeyecektir.

3 Şubat Pazar günü yapılacak olan Parti Meclisi Toplantısı’nda yapılan hatadan dönülmesi halinde Menemen kazanacak, İzmir kazanacak, CHP kazanacaktır.

Editör: Haber Merkezi