TUGAY CAN / İZ GAZETE - 31 Mart yerel seçimleri geride kalmış olmasına rağmen konuşulmaya devam ediliyor. Cumhuriyet Halk Partisi’nin Torbalı’da seçimi kazanan adayı İsmail Uygur üzerinden yaşanan tartışma devam ediyor.

Gazetemize konuşan Cumhuriyet Halk Partili İsmail Uygur, mazbatayı aldığına ilişkin haberleri bir kez daha yalanladı.

Mazbatasını henüz almadığını kaydeden ve basında bu yönde çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığına dikkat çeken Uygur, gazeteci Nedim Şener ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde de Şener’e mazbatayı almadığını söylediğini ve yapılan yanlış haberin düzeltilmesi konusunda gazeteci Nedim Şener’i uyardığını aktardı.

‘BUNLARIN HEPSİ PALAVRA’

Torbalı’da seçim süreci içerisinde kaldırılan Ömer Halisdemir afişleri hakkında da açıklamada bulunan Uygur, “Bunların hepsi palavra. O afişleri seçimden bir ay önce kendileri indirdi. O panoya da kendi adayları Adnan Yaşar Görmez ve Nihat Zeybekci’nin afişleri astılar. Bunu herkes biliyor. Ayrıca bu panoları da kim parasını verirse o kullanıyor. O dönem onların paraları vardı kullandılar bizim yoktu biz afiş asmadık oraya. Seçimden bir gün evvel seçim yasağı da olduğu için bu afişler belediye tarafından kaldırıldı.” ifadelerini kullandı.

MAZBATA PAZARTESİ GÜNÜ ALINIYOR

Torbalı İlçe Seçim Kurulu’na yapılan itirazlar neticesinde seçimin sonucunu değiştirilmesine yönelik bir durumun da söz konusu olmadığını kaydeden Uygur, mazbatayı da en geç pazartesi günü alacağını sözlerine ekledi.