CEREN DUMAN / TUGAY CAN / İZ GAZETE - Bayraklı Belediyesi tarafından düzenlenen Sivas Katliamı anması öncesinde İz Gazete'ye konuşan gazeteci İsmail Saymaz İz Gazete'nin sorularını yanıtladı. Yamanlarda bulunan Nazım Hikmet Rekreasyon alanında düzenelenen panelde konuşmacı olan Saymaz, 23 Haziran sonrası Türkiye siyasetine dair de önemli yorumlarda bulundu.

İz Gazete’ye konuşan Gazeteci İsmail Saymaz, “Bundan yaklaşık 26 yıl önce işlenen böyle bir insanlık suçunun burada da anılıyor oluşu Türkiye’de makul çoğunluğun aslında böyle bir katliamı reddettiğini, mahkum ettiğini gösteren en önemli göstergelerinden biri. Kimse yapılanın yanına kar kalmadığını kimse laik Türkiye’nin boğdurulduğunu, kimse o yangın küllendikten sonra herkesin arkasını dönüp yürüdüğünü düşünmesin” ifadelerini kullandı.

Saymaz ayrıca “Yarın yeni katliamların önüne Sünnisiyle, Alevisiyle geçerek ama bu hatırayı da canlı tutarak eminim ki alnımıza sürülen bu lekeyi hep birlikte temizleyeceğiz” dedi.

‘CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKUMET SİSTEMİ HEM TARTIŞILACAKTIR HEM DE DEĞİŞTİRİLMESİNE YÖNELİK ADIMLAR ATILACAKTIR’

23 Haziran sonrası Türkiye siyaseti hakkında da gazetemize konuşan Saymaz, Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemi’nin tartışılacağı bir geleceği beklediğini söyledi. Saymaz, “Bugün Devlet Bahçeli biraz ucundan dokundu. Geçtiğimiz bir hafta içerisinde Kemal Kılıçdaroğlu, Meral Akşener ve Temel Karamollaoğlu bu konuya değindiler” diye konuştu.

Saymaz sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bundan önceki referandum yüzde 52 ile geçmişti ve Olağanüstü Hal koşullarında geçmişti. Yaklaşık bir yıl sonraki yerel seçimlerde bu oran yüzde 49’lara düştü. Doğaldır ki bu tartışılacak. Türkiye halkı yüzde 51 ile Olağanüstü Hal koşulları altında kabul ettiği, etmek zorunda kaldığı, kendisine bir biçimde dayatılan Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemi hem tartışılacak hem de değiştirilmesine yönelik adımlar atılacaktır”

‘CEM KÜÇÜK’E İKİ GÜN MÜHLET VERDİM’

Cem Küçük’e açtığı tazminat davasının sonucu hakkında da espirili bir yanıt veren Saymaz “İki gün mühlet verdim. İki gün sonra evine gideceğiz” dedi.

Editör: Haber Merkezi