TUGAY CAN / İZ GAZETE - Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun kurması planlanan yeni partiye dair flaş bir iddia Hürriyet Gazetesi muhabiri İsmail Saymaz’dan geldi. Saymaz, Halk TV’de yayınlanan ‘Şimdiki Zaman Siyaset’ programında Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan’ın kuracağı partilerde yer alacak isimlere ilişkin konuştu.

İZMİR’DEN HANGİ İSİM?

İsmail Saymaz, Ahmet Davutoğlu’nun partisinde Halkların Demokratik Partisi’nden iki ismin yer alacağını iddia etti. Saymaz’ın iddiasına göre Davutoğlu’nun partisinde, HDP, 24 ve 25. dönem İzmir Milletvekili Müslüm Doğan ve HDP 24 ve 25. dönem Mardin Milletvekili Mehmet Ali Arslan yer alacak.

DAVUTOĞLU KABİNESİNDE YER ALMIŞTI

1 Kasım 2015 seçimleri öncesindeki dönemde AKP’li Ahmet Davutoğlu’nun kurmuş olduğu kabinede Kalkınma Bakanlığı görevini de üstlenmiş olan Müslüm Doğan 2018 yılında milletvekilliğinin sona ermesinden kısa bir süre sonra Halkların Demokratik Partisi’nden de istifa etmişti.

‘PROGRAMA KATKIDA BULUNDUM’

İddialar üzerine gazetemizin sorularını yanıtlayan Müslüm Doğan ise geçtiğimiz ay içerisinde Ahmet Davutoğlu ile iki kez görüştüğünü kabul etti. Ancak Müslüm Doğan partiye katılmayacağını açıkladı. Doğan, “Sayın Davutoğlu parti içerisinde bir ihtiyaç olduğu gerekçesiyle bana bir davette bulundu. Ancak ben partiye dahil olmak istemediğimi kendisine belirttim. Ayrıca kendisine ve kurulacak partiye Kürt meselesi, Alevi meselesi ve insan hakları konusunda parti programına katkıda bulundum” diye konuştu.

‘BÜYÜK OLASILIKLA GERÇEKLEŞMEYECEK’

Ahmet Davutoğlu ile gerçekleştirdiği görüşmelerde Davutoğlu ekibini istekli gördüğünü kaydeden Doğan, “Türkiye’de dar alanda kalarak çıkmaz sokakta siyaset yapılıyor. Bu özeleştiri görüldükten sonra Türkiye’de siyaset değişecektir diye düşünüyorum” dedi. Doğan, ayrıca kendisine yönelttiğimiz ‘Partiye ilerleyen süreçte katılmanız söz konusu mu? sorusuna ise “Büyük olasılıkla bu gerçekleşmeyecek” yanıtını verdi.

‘PARTİNİN ADI BELLİ’

Öte yandan önceki dönem HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan, partinin adının belli olduğunu ve parti kurucuları tarafından aktarılmasının doğru olacağı bilgisini aktardı.

Editör: Haber Merkezi