İZ GAZETE- Yaklaşık 21 gündür tazminatları ve ikramiyeleri için direnişte olan ETF işçilerini ziyaret eden  HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay, Çalışma Bakanı Vedat Bilgin'i ETF işçilerinin hakları için göreve çağırdı.

Kemalbay, "Vedat Bilgin bu ETF'de yaşanan işçi kıyımını durdurabilir. Bunu hemen yapabilir elinde çok şey var. Vedat Bilgin, Meclis bütçe tartışmalarında bize şöyle dedi, "Ben işçinin yanında olan bir Çalışma Bakanı olacağım" dedi.

Biz buraya Bakan Bilgin'i  çağırıyoruz. Gelin bu kadın işçilerin yaşadığı hak gaspını durdurun. Sizin elinizde bu güç var, sarayın elinde bu güç var. Bu işlemi işletmenin sahibi olan serveti olan bu kişi o patron, minareyi çalarken kılıfını uyduracak, hedeflenen şey sizin kazanılmış hakkınızı vermeden zamana yayarak sizi ortada bırakmak onun hedefi bu. Bu hedefi bozmak için hükümeti göreve çağırıyoruz" diye seslendi.

HÜKÜMET SERVETİN YANINDA YERALIYOR

ETF tekstil patronunun uygulamasının kabul edilemez olduğunu vurgulayan HDP'li Kemalbay, fabrikada üretilen değerin tamamının işçiler tarafından üretildiğini kaydetti. ETF işçilerinin hakkı gasp edilirken İşçileri Bakanlığı, saray ve hükümetin servetin yanında yer aldığını belirten Kemalbay, "Sıra işçinin yanında olmaya geldiğinde sözden başka bir şey yok. İşçinin hakkını korumak anlamında en ufak bir şey yok. Oysa iş yasasında işçilerin hakkını koruyacak pek çok şey var. Ancak Türkiye'deki sermaye düzeni bu durumu yaratıyor. Patronlar kriz yaşamıyor. Servetlerine servet katarken işçilerin kazanılmış hakları ise gasp ediliyor." dedi.

Editör: Haber Merkezi