İZ GAZETE - Hafta sonu gerçekleşen CHP Konak Kadın Kolları Kongresi’nde Kürt kökenli kadınların fotoğraflarını paylaşarak ‘HDP kongresinde bile buradan az Kürt vardır. Konuşmakla olmuyor, kan dökülecek’ ve Mardinli Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak’ı kast ederek “CHP Konak Kürtlere emanet edilmiş. Yaşasın Türk ulusu yaşasın Türk yöneticiler" şeklinde kullandığı ifadeler nedeniyle büyük tepki çeken CHP üyesi Abdullah Gedik özür diledi.

Yaptığı ırkçı paylaşımlar nedeniyle başta CHP üyeleri olmak üzere toplumun büyük çoğunluğundan tepki çeken Abdullah Gedik, CHP İlçe Başkanı Şakir Başak'ın çağrısı üzerine ilçe binasına gitti.

İlçe Başkanı Şakir Başak ile görüşen Gedik uzun bir görüşme sonunda konu ile alakalı açıklamalarda bulundu.  Gedik şöyle dedi: "Kadın Kolları seçim sürecinde parti üyesi olan eşim aracılığı ile sürece müdahil oldum, tek taraflı olarak dinlediğim bir takım konuşmalardan rahatsızlık duydum, seçim günü oluşan yüksek tansiyon sebebi ile kendime hakim olamayarak, bu talihsiz ve yanlış açıklamalarda bulundum. Gençliğimin vermiş olduğu tecrübesizlik ile yapmış olduğum paylaşımlardan sonra büyük pişmanlık duydum fakat elimden bir şey gelmedi. Ben buradan tüm Cumhuriyet Halk Partililerden ve sözlerim dolayısı ile gönlü incinen kardeşlerimden İlçe Başkanımın önünde özür diliyorum. Kendisi beni buraya çağırarak bir fırsat verdi, uzun uzun konu hakkında konuştuk, Cumhuriyet Halk Partisinin topluma bakış açısı ile hiç bir şekilde bağdaşmayan sözlerim ve paylaşımlarımı düzeltmem için fırsat verdi. Kendisine teşekkür ediyorum."

BAŞKAN AFFETTİ: ‘HATASINI DÜZELTMESİ ADINA FIRSAT VERİYORUZ’

CHP Konak İlçe Başkanı Şakir Başak ise " Genç arkadaşımız bir hata yapmış, bize düşen kendisini dinlemek ve hatasını anlatmaktı. Her fırsatta dile getiriyorum seçim süreçlerinde olsun başka süreçlerde olsun insanlar arasına ekilen en ufak kin tohumlarına dikkat etmek gerekir. Ekilen kin tohumları düşünmeden edilen sözler bambaşka bir yerden çok daha büyük bir kötülüğe dönüşebilir. Seçim süreçleri kin ve kavganın değil partimize hizmetin hazırlığının yapıldığı süreçler olmalıdır. Bizler Cumhuriyet Halk Partisi üyeleri olarak milletimizin her ferdine sevgi ile bakmak, evrensel insan hakları çerçevesinde değerlendirmek zorundayız. Bu anlayışımızı yaymak adına İlçe Başkanlığım süresince sayısız eylem ve söylemde bulundum. Örgütüm adına bu talihsiz olayın değerlendirmesini yapmak zorunluluğundaydım. Genç arkadaşımız buraya gelerek doğru bir şey yapmıştır, bizler büyükleri olarak ona doğru yolu göstermekle yükümlüyüz. Ne kadar üzgün olduğunu dile getirdi, biz de hatasını düzeltmesi adına ona fırsat veriyoruz. Bir araya gelmek bir birini tanımak gerçekleri ve hakikati görmek adına en doğru yöntemdir diye düşünüyorum. Birlik ve beraberlik en büyük gücümüz olacaktır, bir daha böyle bir talihsiz olayın yaşanmamasını temenni ediyorum" şeklinde açıklamada bulundu.

Editör: Haber Merkezi