İZ GAZETE- Hekimlerin tükenmişlik düzeylerinin, sosyodemografik ve kişisel özelliklerle birlikte; çalışma şartları, saatleri ve düzeni, ortam faktörleri, mesleksel yeterliliği geliştirebilme fırsatları ve şiddetle karşılaşma durumu gibi yaşanan olumsuz deneyimlerden etkilendiğini belirten CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan,  hekimlerin tükenmişlik nedenlerinin tanınması, bu etkenlere yönelik gerekli önlemlerin alınması gerektiğini söyledi.

TÜKENMİŞLİK İNTİHARA KADAR GÖTÜREBİLİYOR 

Konuyu Meclis gündemine taşıyan CHP'li Arslan, "Aşırı ve düzensiz çalışma,  saldırı tehlikesi, stres gibi etkenlerin hekimlerin enerjilerini aşırı derecede harcanmasına neden olarak "Tükenmişlik Sendromu” için risk oluşturmaktadır. Özellikle sağlık çalışanlarında yoğun şekilde görülmektedir. Dünya Sağlık Örgütü'nün de sağlık çalışanları üzerindeki ağır iş yüküne dikkat çekerken, iş yükünün ve diğer olumsuz koşulların sağlık çalışanlarının fiziksel ve zihinsel sağlığı üzerinde yarattığı etkiyi önlemek için gerekli önlemlerin alınması gerektiği yönünde çağrılar yapmaktadır. Yaşanan bu olumsuzlukların intihara varan sonuçlara neden olduğu bilinmektedir" uyarısında bulundu.

KAÇ KİŞİYE TÜKENMİŞLİK SENDROMU TEŞHİSİ KONDU?

CHP'li Arslan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya, "2020 ve 2021 yıllarında tükenmişlik sendromu teşhisi konulan sağlık personeli sayısı nedir? Unvan ve görevlerine göre dağılımları nedir?" sorusunu yöneltti.

2020 ve 2021 yıllarında intihar eden sağlık personeli sayısı nedir? Unvan ve görevlerine göre dağılımları nedir?

2020 ve 2021 yıllarında şiddete uğrayan sağlık personeli sayısı nedir? Unvan ve görevlerine göre dağılımları nedir? illere göre dağılımları nedir? Bu konuyla ilgili açılan idari ve adli soruşturma sayısı nedir?

Editör: Haber Merkezi