Son çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile İzmir’de kapatılan Semah Alevi Bektaşi Derneği’nin 17 Haziran 2011 - 22 Şubat 2014 tarihleri arasında Yönetim Kurulu Başkanlığını yapan alevi dedesi Özdal Okutan, dernek binalarında bulunan “0232 … .. 25” numaralı sabit hatta internet bulunmadığı halde “Bylock” programı indirildiği iddiasıyla 4 Kasım günü gözaltına alındı. ‘FETÖ /PDY terör örgütüne üye olma’ suçundan tutuklanan Okutan, 20 günlük gözaltı süresinden sonra emniyette verdiği ifadesinde kendisinin bir Alevi dedesi olduğunu ve kimsenin imamı olmadığını belirtti. Okutan hakkında emniyet ve savcılık tarafından hazırlanan dosya ise dikkat çekici. 

ALEVİ AÇILIMI SUÇ SAYILDI

Okutan ifadesinde, AKP’li Milletvekilleri tarafından yapılan ‘Alevi Açılımı’ toplantıları ve İzmir’de yapılan alevi çalıştaylarına katıldığını belirterek, “Aleviliğin din dersi kitaplarına girmesini istiyorduk. Bu kurultaylara katılan insanları devlet erkanı olarak görmekteydik” dedi. 

Üç gizli tanık tarafından hakkında "örgüt üyesi" olduğu yönündeki iddiaları kabul etmeyen Okutan, “15 Temmuz sonrası derneğimiz hakkında yapılan şikayet sonucu derneğimiz kapatılmıştır. FETÖ yanlısı bir derneğin benim hakkımda şikayetleri olmuştur. Benim bir örgüt ile alakam yoktur” cevabını verdi. 

İNTERNETSİZ SABİT HATTA BYLOCK BULUNMUŞ!

Semah Alevi Bektaşi Derneği’nin de bulunan “0232 .. .. 25” sabit hatta ‘Bylock’ programının bulunduğunu iddiasına ise Okutan, “Bu telefonda Bylock tespit edildiği söyleniyor ama bu hat üzerinde internet yoktu” şeklinde cevaplayarak kendisinin Bylock programını indirmediğini söyledi. Okutan, emniyette kendisine yöneltilen ‘FETÖ desteği ile yat gezilerine katıldığı’ iddialarının ise gerçekle alakasının olmadığını, >Alevi dedeleri ve 40’a yakın Alevi derneği ile bir araya geldiklerini bunların da FETÖ ile bir alakalarının olmadığını söyledi.

BYLOCK TUTUKLANMA GEREKÇESİ OLDU

Savcılıkta benzer ifadeler veren Okutan, sevk edildiği İzmir 7. Sulh Ceza Hakimliği’nde FETÖ ile hiçbir alakalarının olmadığını, kendisinin bir Alevi dedesi olduğunu ve dini görüşünden dolayı FETÖ ile bağlantılı olmasının mümkün olmadığını kaydetti. Mahkeme ise tanık beyanları, Bylock kaydı ve ülkenin içinde bulunduğu yakın tehlike nedeniyle Okutan’ın tutuklanmasına karar verdi. 

‘YATLARLA İÇKİLİ GEZİLER’ DELİL SAYILDI

Dosyasında gizlilik kararı bulunan Okutan’ın emniyette ve mahkemede ifadesinde yer alan avukatları ise Okutan’ın bir Alevi dedesi olduğu ve ‘FETÖ’ ile ilişki olmadığından dolayı itiraz dilekçesini mahkemeye sundu. Okutan’ın avukatları müvekkillerine “Yatlarla içkili geziler yapıldığı” şeklinde iddiaların yöneltildiğini aktardı. Okutan’ın Semah Alevi Bektaşi Derneği’nin 2011-2013 yılları arasında başkanlığını yaptığını, “Bylock” kullandığı iddia edilen telefonun sabit hatlı bir dernek telefonu olduğunu ve dernek telefonun birçok kişi tarafından kullanıldığını bunun bir delil olamayacağını kaydeden avukatlar, müvekkillerinin tahliyesini istedi. 

DİHABER

Editör: Haber Merkezi