CENGİZ ALDEMİR / İZ GAZETE- İYİ Parti’nin İncirlik Üssü’nün faaliyetlerinin incelenmesi, varsa İncirlik Üssü üzerinden terör örgütlerine verilen lojistik ve mühimmat desteğinin tespit edilmesi için vermiş olduğu araştırma önergesine CHP destek verdi.  Ancak AKP ve MHP’nin ret oyu vermesi ve HDP’nin çekimser kalması sonucu reddedildi.

‘TAVRINIZ NE OLUR?

Önergeye destek veren CHP grubu adına söz alan CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel,  tepkisini şu sözlerle ortaya koydu: “Suriye'nin kuzeyinde konuşlanmış YPG terör örgütünün ABD’den ağır silah ve mühimmat desteği aldığı kamuoyunca bilinmektedir. 6 Haziran 2017'de Pentagon Sözcüsü Jeff Davis, Rakka operasyonu sürecinde silah desteğinin yanı sıra obüs topları ve füzelerle Suriye PKK'sına destek verdiklerini ifade etmiş ve bu süreçte İncirlik Üssü'nü kullandıklarını da itiraf etmiştir. Kendisini milliyetçi, millî ilan edenler İncirlik üzerinden ülkemize muamele yapanlara karşı tavrınız ne olur? Bu sorunun cevabı, aslında İYİ PARTİ'nin verdiği önergenin ortaya çıkaracağı bir durumdur”

‘KÜRECİK’TE DE AYNI’

ABD Başkanı Trump’ın tehditlerini hatırlatan Sertel, “Varsa cesaretiniz, yüreğiniz, eğer milliyetçiyseniz gelin, İYİ PARTİ'nin önergesini kabul edin. İncirlik üzerinden ülkemize yönelik yapılan muameleyi ve o bölgeye silah yığılmasını önlemeniz gerekmektedir. Açıkça, o İncilik Hava Üssü'nün, o üsten ne yardımlar yapıldığının araştırılması lazım. Türkiye'ye düşmanlık eden bu emperyalist yapıya karşı birlikte hareket edelim. İncirlik Üssü'nden Suriye topraklarına gönderildiği söylenilen silahların araştırmasını yapalım. Sayın Veli Ağbaba da söylüyor, Malatyalı. Kürecik'te de aynı olaylar oluyor. Biz, Amerika'nın Türkiye toprakları üzerinde uygulamaları karşısında, Türkiye Cumhuriyeti olarak, gerçekten, ne yapıyoruz ne yapmıyoruz, gelin, bunu Meclis araştırmasıyla gündeme getirelim.” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi