İz Gazete - Şırnak’ın Cizre ilçesinde incelemeye katılan Fikri Sağlar, Sezgin Tanrıkulu, Zeynep Altıok, Fatma Kaplan ile CHP’li yöneticiler daha sonra Nusaybin’de yaşamını yitiren polis memurları Ercan Günay veMurat Dündar için İlçe Emniyet Müdürlüğüne taziye ziyareti gerçekleştirdi.

Sosyal medya hesabından incelemelerle ilgili bir yazı yayınlayan Altıok, büyük bir toplumsal yaralanmanın eşiğinde olduklarını ifade ederek, “Bizim CHP olarak en önemli önceliğimiz çatışmasızlık ortamının yaratılması için gerekli adımların atılması ve barış için tüm gerçeklerin hukukun üstünlüğü çerçevesinde ortaya çıkmasının sağlanmasıdır” dedi.

Altıok’un sosyal medya hesabından paylaşımı şu şekilde:

Cizre'de gördüklerimizi sözcüklerle ifade etmekte zorlanıyorum. İnsanlığım acıyor!

İlhan Cihaner, Fikri Sağlar, Fatma Hürriyet Kaplan, Sezgin Tanrıkulu ve Ali Şeker’den oluşan milletvekili heyetimizle çatışma ve şiddetin barışı getirmekten ne denli uzak olduğunu gördük. Acı, ölüm, kan kokusu ile barış gelmiyor aksine yıkım ve kopuş getiriyor. Büyük bir toplumsal yarılmanın eşiğindeyiz. Yıkıntılar içinde eşyasız yatan barınmaya çalışan insanlarla konuştuk. Bir enkazın içinde kayıplarının acısını yaşayan insanları dinledik.

Bizim CHP olarak en önemli önceliğimiz çatışmasızlık ortamının yaratılması için gerekli adımların atılması ve barış için tüm gerçeklerin hukukun üstünlüğü çerçevesinde ortaya çıkmasının sağlanmasıdır. 30 yılı aşkın çatışma bile bugünkü yıkım ve kopuşa dönüşmemişti.

Biz çatışma ve siyasi ikbal odaklı ikili diyaloglarla bu işin olamayacağını hep birlikte deneyimledik. Biz üçüncü bir yolun mümkün olduğunu söylemeye devam ediyoruz. Kürt sorununun, yıkımın ve terörün çözümü için üç adımlı önerimiz; Meclis çatısı altında eşit temsiliyetle ve şeffaflıkla çalışacak bir Toplumsal Mutabakat Komisyonu, bu çözümün siyasi boyutunu oluşturacak. STK, toplumun dışarıda kalmış tüm kesimleri dahil eden bir Ortak Akıl Heyeti, bu toplumsal boyutunu oluşturacak. Son olarak Gerçeklerle Yüzleşme Komisyonu, bu da insani boyutunu oluşturacak.

7 Haziran sonrası Suruç katliamından bu yana acılar tekrarlanmasın diye mecliste araştırma komisyonları kurulmasına yönelik tekliflerimiz defalarca reddedildi. Orada kurulamayan çalışma heyetlerini kendimiz kurduk. Raporlarımızı yayınladık, önlem ve çözüm önerilerimizi paylaştık, sıcak noktalara yardım için çalışmalar yaptık, yapmaya devam ediyoruz.

Bugün Cizre’de Kaymakam’ı, Belediye Başkanı’nı, Ticaret ve Sanayi Odası ile Baro’yu ayrı ayrı ziyaret ettik, temaslarda bulunduk. Bölgede görüştüğümüz yurttaşlarımız İdil, Nusaybin ve Şırnak’ta da benzer yıkımların ve acıların yaşanmaması için acil çatışmasızlık çağrısını yineledi.

Bugün buradan daha büyük bir sorumluluk bilinci ile ayrılıyoruz. Ben az önce Cudi mahallesinde iki taşın üzerinde rastladığımız ağbime sesleniyorum. "Biz düşman değildik, ki bize bunu nasıl yaptılar? Yaktılar, yıktılar, evlatlar gitti. Canlar gitti." diyordu. Biz düşman değildik, düşman değiliz! Biz sarılacağız ve barışı getireceğiz!

Editör: Haber Merkezi