Gizem TABAN/İZGAZETE- Güzelbahçe Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Mustafa İnce, İz Medya’nın yeni merkezini ziyaret etti, İz Gazete’ye özel açıklamalarda bulundu. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir ziyaretini değerlendiren Başkan İnce, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ilçeye verdiği destek konusunda da açıklamalarda bulundu. Ekonomik krizin etkilerine dair konuşan İnce, Güzelbahçelilerin, Cumhurbaşkanı adayının ‘Kemal Kılıçdaroğlu’ olduğunu söyledi.  İzmir Ticaret Odası (İZTO) Eğitim ve Sağlık Vakfı tarafından hayata geçirilmesi hedeflenen İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzelbahçe Kampüsü’nün 3 yılda tamamlanacak olmasına çok sevindiklerini belirten İnce, ‘üniversite kenti’ olmaya hazır olduklarını ifade etti. 

'HEP HALKIN İÇİNDE'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 3 gün süren İzmir ziyaretini değerlendiren Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, “Genel Başkanımız her zaman halkın içinde… Tek tek her yeri geziyor, halkı dinliyor. Halkı da konuşturuyor. Çünkü halk, en iyi, kendi anlatıyor. Genel Başkanımız, Türkiye’nin genel konjonktürünü görmeyenlere, duymayanlara zor basın koşullarında ulaştırmaya çalışıyor. İzmir’de gerçekleştirdiği buluşmalar da bu anlamda çok değerliydi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımızın Sayın Tunç Soyer’in sunumu çok önemliydi. Tüm ilçelerde yaptığı çalışmaları anlattı. Şartlarımız çok zor olmasına rağmen, İzmir ve Türkiye’nin birçok yerinde CHP’li belediyeler olarak çok güzel hizmetler yapıyoruz” diye konuştu.

'BİRBİRİMİZİ KIRMADIK'

‘İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Güzelbahçe’ye desteği nasıl?’ sorusuna yanıt veren Başkan İnce, “Tunç başkanımız, çok sabırlı ve kibar bir dost, arkadaş… Bugünlük bir dost değiliz. Yıllarca o Seferihisar’ı, Ben Güzelbahçe’yi yönettim. Bu süreç içerisinde birbirimizi kıran tek bir cümlemiz olmadı. Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunda da yeni bir meydan ve çarşı düzenlemesi, otopark projelerine önem vermemizi söyledi. Eski bir çarşı ve meydan düzenlemesini kendisine getirip sunduğumda hemen kabul etti, ciddi bir katkı payı koydu. Yapılan birçok ortak çalışmamız var, bundan sonra da olacak. Mülkiyeti Güzelbahçe Belediyesi’ne ait olan alanda yapılacak Olivelo Ekolojik Yaşam Parkı projesi büyük bir proje… Bu noktada da ortak çalışmalarımızı sürdürüyoruz, 75. Yıl Bulvarı’nın açılması ile ilgili çalışmalarımız sürüyor” açıklamalarında bulundu.

'YATIRIMLARA DEVAM'

Ekonomik krizin Belediye’nin yatırım ve çalışmalarına etkileri konusunda açıklamalarda bulunan Başkan İnce, “Güzelbahçe Belediyesi’nin çok küçük bir bütçesi var ve minimum hizmeti sunacak kadar bir personelininiz olması gerekiyor. Güzelbahçe Belediyesi’nin tek başına yakıt harcaması ayda 200 bin lira civarındayken şu an 1 milyon liraya yaklaştı. Bu inanılmaz bir artış… Bizi ekonomik açıdan çok yaralıyor. İşçi ve memur maaşları konusunda şartlarımızın izin verdiği tüm koşulları kullanıyoruz. Şu an kapımızın önünde bekleyen tek bir alacaklı yok. Kamu dışında da borcumuz yok. Şu anki ekonomik tabloya rağmen hiçbir yatırımımızı beklemeye almadık, yatırımlarımız devam ediyor.  Ama önümüzdeki süreçte yeni gelir artırıcı imkanlar tüm belediyelere verilmezse, belediyelerin işi çok zor” diye konuştu.

'ADAYIMIZ KILIÇDAROĞLU'

İnce, ‘Önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimleri için Güzelbahçe halkından beklentiniz nedir?’ sorusuna ise şu yanıtı verdi: “Güzelbahçeliler bu konuda çok net… Biz bu döneme şahsım ve partim olarak yüzde 70 ile başladık. Bu seçimde de Güzelbahçe’de, yerelde olduğu kadar destek alacağımıza eminim. Güzelbahçelilerin büyük çoğunluğu, ‘Cumhurbaşkanı Adayımız Kemal Kılıçdaroğlu’dur’ diyor” ifadelerini kullandı.

‘ÖZLEMLE BEKLİYORUZ'

İZTO Başkanı Mahmut Özgener’in, İZTO Eğitim ve Sağlık Vakfı tarafından hayata geçirilmesi hedeflenen İEÜ Güzelbahçe Kampüsü’nün 3 yılda tamamlanacağına dair açıklamasını değerlendiren İnce, “Bizim için çok sevindirici bir haber… Güzelbahçe’ye üniversitenin gelmesi konusunda çok sevinçliyiz, İEÜ’nün gelmesi ise bizim için çok daha özeldir. Bu iş, Güzelbahçe’nin ‘üniversite kenti’ olmasının başlangıcıdır. İEÜ’nün proje yarışması sonucunda bize sunacağı projeleri özlemle bekliyoruz. Mümkün olan en kısa zamanda projelerini onaylayıp, varsa düzeltmelerin yaptırıp hemen ruhsatlarını vermeye hazırız” dedi. 

'MÜZE VE KÜTÜPHANE'

Güzelbahçe’nin ‘üniversite kenti’ olmaya hazır olup olmadığına ilişkin soruya yanıt veren İnce, “Biz buna hazırız, hiçbir sorun yaşanmayacaktır. Ama İEÜ’nün gelmesiyle birlikte, yeni ulaşım hatları, otoban bağlantıları olmak üzere planın Büyükşehir Belediyemiz tarafından revize edilip alanın üniversite alanına dönüşmesi gerekiyor. İEÜ’nün yanında bizden önceki dönemde sanayi sitesi olarak ayrılan bir yer var ve yüklenici burayı tamamlayamamış. Biz de mahkeme kararıyla burayı boşalttırdık. Güzelbahçe Belediyesi’ne ait olan sanayi sitesinin olduğu yere, üniversiteye uygun bir sosyal donatı alanı olarak bilim müzesi yapacağız. Güzelbahçe’nin normlarına, yapısına uyan ve üniversiteye uyan bir kütüphane yapacağız. Onayları almamız halinde, sosyal donatı alanları ile ilgili planlarımız zaten hazır” diye konuştu.

'TAVİZ VERMELİ'

Makine parkı ile ilgili belediyelerin sorun yaşadığına dikkat çeken İnce, İller Bankası’na ‘taviz’ çağrısında bulunarak, “İller Bankası’ndan alınan krediler yönünden onay bekleyen taleplerimiz var. Belediyelerin elzem konuları içerisinde, temel ihtiyacı olan makine parkları konusunu İller Bankası’nın anlayışla ve taviz vererek çözmesi lazım. Bir belediye başkanının borcu olabilir, borçla devralmış olabilir, teminatı olmayabilir ama çöp arabası olmayan bir belediye düşünülemez. Şartları, zor koşulmuş. Bu cezayı halk çekmek zorunda değil. İller Bankası bu konuda gereken tavizleri vermelidir” dedi.

Editör: Haber Merkezi