Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, İzmir’de basın mensuplarıyla bir araya gelerek, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye’nin ekonomide en kötü dönemini yaşadığını ifade eden İnce, “Memleket yangın yeri derin bir yoksulluk yaşıyor halkımız. Erdoğan’ın bir tezi vardı ‘Faiz sebep enflasyon sonuç” diyordu, ben İzmir’den yenisini açıklıyorum. ‘Erdoğan sebep enflasyon sonuç’tur. 3 buçuk yıl önce meydanlarda fizikçi Muharrem dedi ki, Muharrem gelirse dolar düşer, Erdoğan da ben ekonomistim dedi. Ben fizik öğretmeniyim. ‘Ver yetkiyi gör etkiyi’ dedi, geldiğimiz nokta dolar 13,5, mazot 14… Devleti şirket gibi yöneteceğim demişti, yönetti ve batırdı. Milletimizin yapması gereken ilk seçimde bu CEO’yu görevden almaktır” dedi. 

‘SAYAÇLARINI SÖKECEĞİZ’

“Elektrik fiyatlarında zamdan indirim yaptılar” diye konuşan İnce, “Türkiye’nin gelmiş geçmiş en büyük faizcisi Erdoğan. Türkiye o kadar kötü yönetiliyor ki, hastalığın adını koymakta zorlanıyoruz, Akıl tutulması, kibir, koltuk sevdası, bilimden uzaklaşma, işletme körlüğü, siyasi tıkanmışlık hepsi var. Çocukluğumuzda gördüklerimizi bir daha görür olduk, bayat ekmek kuyrukları, benzin kuyrukları… Faturalar kirayı geçti, sayaçları kimse görmek istemiyor, milletimize söz veriyoruz Erdoğan’ın sayaçlarını biz sökeceğiz. Bu muhalefetle de bu iş olmaz” dedi. 

“İKTİDARI DA MUHALEFETİ DE GÖNDERECEĞİZ”

Genel seçimler geldiğinde Memleket Partisi’nin herhangi bir ittifaka dahil olmayacağını belirten Muharrem İnce, “Biz tek başımıza seçime gireceğiz, 7-8 parti bir araya gelmiş, tek hedefleri 20 yıllık partiyi yenmek, tek projeleri bu. O zaman her ikisini de göndermek lazım. 20 yıllık bir iktidar var, 100 yıllık parti ekonomiyi 20 yıllık partiye bırakmış. Senin ekonomi programın yok mu, neden onun ekonomi programı üzerinden ekonomiyi tartışıyorsun? Bu iktidarı da bu muhalefeti de göndereceğiz. Kılıçdaroğlu ile görüşmedim, halkımızın önünde Türkiye’de legal siyaset yapan herkesle milletimizin gözünün önünde görüşürüm ama görüşmedim” dedi.

'İZMİR'DE BİRİNCİ PARTİ OLACAĞIZ'

İzmirlilerin seçeneği olmadığı için CHP’ye oy vermek zorunda olmadığını öne süren Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, “İzmir’de halkımız seçeneksiz değil artık, 'Allah kahretsin' diyerek sandık başına gitmesin, Memleket Partisi burada, biz İzmir’de birinci parti olacağız” dedi. 

ÇELEBİ’NİN İSTİFASINA YÖNELİK: ‘AİLESİNİN SAĞLIK SORUNLARIYLA İLGİLENİYOR’

Geçtiğimiz günlerde Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi’nin partideki görevinden istifa etmesine yönelik konuşan İnce, “Ailesinde sağlık sorunları olduğu için genel başkan yardımcılığı görevinden istifa etti, bu hafta meclise gelmedi, ailesiyle ilgili sağlık sorunlarıyla ilgileniyor” dedi.

‘ERDOĞAN’DAN SİZE FAYDA GELMEZ’

İnce, “İkinci tura kalırsak Erdoğan’ı göndermek için elimizden geleni yaparız, aynısını da bekleriz. Biz gereğini yaparız, Erdoğan artık yorulmuş, gerçekliğini yitirmiştir, Erdoğan’ın memlekete bir faydası gelmez. O imam hatipli, kenar mahallede oturan Erdoğan değil, o ejder meyveli smoothie yiyor artık, bırakın onu artık ondan size fayda gelmez” dedi.

CHP’YE: BECERİKSİZLİĞİNİZİ KAPATAMAZSINIZ

CHP’nin ‘İktidar bizim yatırımlarımızı, çalışmalarımızı engelliyor’ açıklamasını değerlendiren İnce, “İktidar taraf tutar mı, cezalandırır mı, tabii ki yapar, kesin. Uygun bunların fıtratına. 95 alan çocuğu 50 verip mülakatta eleyenden ne beklersiniz, Bunlar engeller, vicdan yok bunlarda ama ‘Beni engelliyor’ diye de becerisizliğinizi kapatamazsınız, iş yapacaksınız. Bu iktidar seni engeller ama sen engellenmeyeceksin” dedi. 

Editör: Haber Merkezi