CHP Adana İl Örgütü'nün düzenlediği "Başka bir Türkiye mümkün" panelinde Adanalı yurttaşlar, CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve Tarihçi-Yazar Erdoğan Aydın'ı dinledi. 

İlk konuşmacı CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, başka bir Türkiye için yüzde 99'un yüzde 1 karşısında ezildiği neoliberal politikalar karşısında milyonların ortak değerleri etrafında toplanılarak halkı birleştiren bir politikaya ihtiyaç olduğunu dile getirdi.

‘HAYIR DİYEN HALK DEMOKRASIYE SAHİP ÇIKACAK’

Bütün devlet imkanları kullanılarak baskılar yaratılmasına rağmen toplumun iradesini "hayır" dan yana kullanabiliyorsa ve demokrasiye sahip çıktıysa bundan sonra da demokrasi mücadelesinden bir geri adım atmayacağını dile getiren Böke, içinden geçilen karanlık dönemin işsizlik verilerinde kendilerini ortaya koyduğunu söyledi. 6 milyon insanın Türkiye’de iş bulamadığını ifade eden Böke, "Bu kadar işsizlik olmasına rağmen ihraçlarla işsizliği daha da artırıyor. Asgari ücret açlık sınırında.Bu sonucu ortaya çıkaran düzenin ne olduğunu ortaya koyduğumuzda o başka geleceği ne ile inşa edeceğimiz ise çok somut olarak ortaya çıkar” dedi. Karanlık sürecin iki sınıfsal siyaset üzerinde inşa edildiğini kaydeden Böke, “Bunlardan bir tanesi kurulmuş olan neoliberal ekonomik düzendir. Bu düzene karşı emeği koruyan ve emekle birlikte emek için mücadele eden bir halkçı ekonomik düzen kurmak gerekir. Bizim bugün yeni bir vergi politikasına ihtiyacımız var. Halkçı bir bütçeye ihtiyacımız var. Asgari ücretli birisinden vergi almak yerine bugün hiç vergi alınmayan ama rant vergisi ile bugün rantçı düzenin zenginlerinden vergi toplamayan bir yapıyı kurabiliriz” diye konuştu. 

Saray rejiminin başka bir dayatması da siyasal İslam olduğunu ifade eden Böke, "Dini siyasette alet eden bir yaklaşımın karşına Laikliği koyan yeni bir siyaset yaratarak Türkiye’de inanç özgürlüğünü yaşandığı bir gelecek kurmak mümkün. AKP iktidarın sosyal hizmetler yolu ile vatandaşının inançlarını sömüren bir anlayış ile hareket etmektedir. Bu anlayışa karşı halkçı bir devlet anlayış geliştirdiğinde başka bir Türkiye’nin mümkün olduğunu göreceğiz ” dedi.

EVRENSEL

Editör: Haber Merkezi