İZ GAZETE - Bornova Belediye aday adayı Ethem İnal seçim sürecine dikkat çekerek, “Partimiz, en azından izmir için konuşacak olursak, 30’da 30 yapacak bir aday kadrosuyla yer alacaktır.” açıklamalarında bulundu. Mevcut belediye meclis üyeliği ve grup başkan vekilliği görevlerinde yer alan İnal, örgütlü mücadelenin içerisinde yer almak için CHP’de aktif siyaset yapma kararı aldığını vurguladı.

İz Web TV canlı yayını Yerel Gündem programında Ceren Duman’ın sorularını yanıtlayan başkan aday adayı İnal, aday olma sürecini “ Hep işin mutfağında oldum. Mahalle temsilcilikleri, mahalle çalışma grupları, delegasyonla... Bir bütünlüğün temsilcisi olarak öne çıktım. Aldığımız sorumluluklar etrafımızdaki vatandaşlarımız, partimiz ve ailemizden de takdir görünce yoğun istek ve talep doğrultusunda Bornova Belediye başkan aday adayı oldum” olarak açıkladı.

'CHP KÜLTÜRÜNDEN GELEN BİR SİYASETÇİ...'

Bornova'nın birçok farklı kesimden insanı barındıran bir yerleşim yeri olduğunu belirten İnal, bölgenin birçok ön ada sahip olduğunu vurguladı. “Bir öğrenci, emekli, sanayi, tarih, göçmen kentidir Bornova. Hepsine de kafa yormuşluğumuz, ihtiyaç haritasından yola çıkarak ve lokal sorunları baz alarak tasarladığımız projelerimiz Bornovanın bütünseline hitap ederek, Bornovaya vizyon kazandıracaktır.” dedi.

Sosyal projelere örnek olarak gösterilen BELGEM, Gençlik Merkezi, Dost Market, ibadethanelerin temizliği ve sokak hayvanlarının bakımı uygulamalarına değinen Ethem İnal, CHP kültüründen yetişen bir siyasetçi ve belediyecilikten gelen bir aday olarak çıkış noktasının Geleceğin Bornovası olduğunu vurguladı. İnal, lokal ihtiyaçların mahalleden mahalleye göre farklılık gösterebileceğini açıklarken, hedeflerinin en mükemmele ulaşmak olduğunu belirtti.

Ekimde belediye başkan aday adaylığı için dosya teslim ettiğinden beri birçok seçmen, STKlarla bir araya geldiğini İnal, Bornova Belediyesinin hizmet binası problemine değindi. “Yeni bir problem değil bu. Bornova Belediyesi 4-5 farklı binada müdürlük hizmetleri veriyor. Bunu tek bir çatı altında brileştireceğiz ki vatadaşlarımızın hem iletişimini hem de ulaşımını kolaylaştırabilelim. Mevcut binalar ise örnek olarak kreş gibi, öğrenci yurdu gibi, Levanten Ana Müzesi gibi yeniden hizmete sunulabilir.” ifadelerine yer verdi.

MEVLANA VE DOĞANLAR MAHALLELERİNE GENÇLİK MERKEZİ SÖZÜ

Aday adayı İnal, 31 Martta gerçekleşek olan yerel seçimin sürecini değerlendirirken CHP’nin Bornova aday listesinin kalabalık olmasının göreceli bir tartışma olduğunu belirtti. İnal, “Bornova adına hizmet etmek isteyen yoldaşlarımız da bu konuda bir iddia sahibi olup sokakta oluyorlar. Bu da gayet tatmin edici ve sevindirici bir durum. Aday listesinin belirlenmesi çok titiz bir çalışma gerektiren bir araştırma sonucu belirleniyor. Partimiz, en azından İzmir için konuşacak olursak, 30’da 30 yapacak bir aday kadrosuyla yer alacaktır.” diye konuştu.

Kentte yaşayan 80 bin öğrenciye ev sahipliği yapan Bornova’daki sıkıntılara yönelik, “Öğrenciyle kentin bir olduğunu ve birbirini koruduğunu görüyoruz. Kazım Dirik, Erzene, Ergene Mahalleleri kampüsü çevreleyen mahallelerden birkaçı. Mevlana ve Doğanlar Mahallelerimiz ise üniversiteyi çevrelese de öğrenci ve kentli vatandaş ilişkisinin tam kurulmadığını düşünüyorum. Öğrencilerin bu mahallelerde sosyal zaman geçirecekleri alan mevcut değil. Bu bölgelere de gençlik merkezi düşünüyorum. Öğrenci buranın kirası düşük diye sadece oraya uyumaya gitmemeli, çıkıp sokaklarında gezebilmeli, sosyal hayatın içinde yer alabilmeli.” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi