Habertürk TV'de Mehmet Akif Ersoy moderatörlüğünde gazetecilerin sorularını yanıtlayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, pandemi sürecine ilişkin "Ülkemizin tam kapanmaya ihtiyacı var. Ramazanın son 2 haftası ile bayramı da dahil ederek toplam 3 haftalık bir tam kapanmanın faydalı olacağını düşünüyorum.Yaza daha sağlıklı girmemiz için kesinlikle İstanbul'da bayramı da içine alan tam kapanma kararı alınmalı. Biz de belediyede korona nedeniyle 48 çalışanımızı kaybettik" açıklamasını yaptı.

İmamoğlu'na yöneltilen bazı soru ve cevaplardan satır başları şöyle:

2 yılda İstanbul'da neler değişti?

-Bu süreye çok şeyi sığdırdık. 1.5 milyon haneye destek verdik. Şu ana kadar 500 milyon lira da yatırım yaptık. Dünyada aynı anda 10 metroyu birden yürüten tek kurumuz.

-Adalar'daki fayton meselesini çözüme kavuşturduk. Bayrampaşa'daki otogarı bambaşka bir hale getirdik. 110 at ile ilgili Lale Mansur hanımefendinin sözleri çok kırıcı çok yanlış. Biz orada gerçekten atlara çok iyi bakıyoruz. Bin 100 atı zulümden kurtardık. 300'ü aşan faytonla ilgili süreci öyle güzel yönettik ki. Tarım Bakanlığı ile bir protokol yapıp Anadolu'ya bedelsiz ve denetimi de oradaki Tarım İl Müdürlükleri'nin yapması kaydıyla canlı taşıyoruz. Bu hassasiyeti taşıdık. Ama ne yazık ki Dörtyol'daki olay bizleri çok üzdü. Burada devrettiğimiz için hukuken bir sorumluluğumuz yok.

-Dünyada aynı anda 10 metroyu yürüten tek kurumuz. Ayrıca 20 ayda metro hatları adına çok önemli adımlar attık.

İstanbul'un borç yükü arttı mı?

-İstanbullu ilk defa finansal rakamları şeffaf bir şekilde biliyor. Devraldığımızda 6 milyon parayla aldık, 29 milyar da borç vardı. Şimdiye kadar aldığımız kredi kadar da borç ödemişiz."

Canlı yayında gazeteci Nagehan Alçı ile Ekrem İmamoğlu arasında Esenler Belediye Başkanı ve İBB AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu hakkında bir polemik yaşandı. İmamoğlu, Alçı'ya "Tevfik Göksu’dan mesaj alıp bana sormayın. Siz sorun, muhatabım değil. Üzülüyorum ona" dedi.

​Programın sonunda Mehmet Akif Ersoy tarafından 'Cumhurbaşkanı adayı olacak mısınız?' sorusuna Ekrem İmamoğlu şu yanıtı verdi: 

"Ben İBB ilçe başkanıydım, adayım demedim, önerildim. İlçe Belediye Başkanıydım adayım demedim. Hatta ön seçim istedim. Büyükşehir Belediye Başkanlığı için benden bir şey duydunuz mu? Benim sayın Genel Başkanım Kemal Kılıçdaroğlu ve ittifakımızın Genel Başkanı sayın Meral Akşener uygun görmüşler doğru aday demişler. Aday yaptılar. Onun için ben aday değilim, ben hiç aday olmadım ki. Hiçbir şeye aday olmadım. Benim derdim bu kadim kent. En başarılı en demokrat belediye başkanı olmak." (SPUTNIK)

Editör: Haber Merkezi