İZ GAZETE - YSK'nın AKP ve MHP'nin itirazları sonrasında İstanbul Büyükşehir Belediye seçimini iptal edip seçimin yenilenmesi kararı almasının üzerinden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) kanatından Ekrem İmamoğlu'na destek kampanyası büyüyor. 

23.06.2019 tarihinde yenilenecek olan İstanbul seçimlerinde İmamoğlu'na bir destek de, İzmir'den geldi. Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ve Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç önemli bir duyuruda bulundu. 

CHP'li Çiğli Belediye Başkanı Gümrükçü, "Millet sayesinde aldığım maaşı millete bağışlıyorum"' açıklamasıyla yenilenecek olan İstanbul seçimlerinde, Ekrem İmamoğlu'nun seçim kampanyasına maaşını bağışladığını duyurdu. Gümrükçü konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı; "Millet sayesinde aldığım maaşı millete bağışlıyorum. Çiğli Blediye Başkanı olarak alacağım maaşı, Ekrem İmamoğlu'nun seçim kampanyasına bağışlıyorum. Bu bağışı demokrasi, hak, hukuk ve adalete sahip çıkmak için yapıyorum. Herşey çok güzel olacak."

Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç da sosya medya hesabından önemli bir duyuru yaptı. Kılıç, oğlu Yağız Kaan'ın kumbarasını "Bütün çocuklar demokrasi baharında yaşasınlar diye Ekrem İmamoğlu'nun kampanyasına bağışıyoruz. Herşey çok güzel olacak." duyurusuyla kampanyaya destek vereceğini açıkladı. 

Editör: Haber Merkezi