İzmir’de İlkokul Müdürü Ayşe Çevik’in, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na Ankara’nın Çubuk ilçesindeki piyade er Yener Kırıkcı’nın cenaze töreninde saldıranlardan AKP’li Osman Sarıgün’e “Osman Dayı” diye hitap ettiği ortaya çıktı.

Çiğli Selim Diniz İlkokulu Müdürü Ayşe Çevik’in, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na saldırıdan gözaltına alınan Osman Sarıgün’den “Osman dayı” diye söz ettiği ve “Osman Dayıyı müdafaa etmek için 800 avukat gönüllü başvuru yapmış.” ifadelerini kullandığı ortaya çıktı.

NİHAT ZEYBEKCİ İLE FOTOĞRAFI VAR

Çiğli AOSB’de yerleşik Selim Diniz İlkokulu’nda müdürlük yapan Ayşe Çevik’in aynı zamanda Eğitim Bir Sen üyesi olduğu öğrenildi. Ayşe Çevik’in 31 Mart yerel seçimleri öncesi 13 Şubat’ta, AKP İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı Nihat Zeybekci ile çektirdiği fotoğrafı ise profil fotoğrafı olarak sayfasını yerleştirip paylaştığı dikkat çekiyor.

AİLELER TEPKİLİ

BirGün’e ulaşan öğrenci velileri, Müdür Ayşe Çevik’in fanatik AKP’li olduğunu dikkat çektikten sonra, “Çocuklarımızı kimlere emanet ediyoruz. Bir saldırganı nasıl ‘Osman Dayı’ diye hitap edebilirler. Kindar ve dindar nesil böyle yetiştiriliyor. Linç kültürü çocuk yaşta yerleşiyor. Böyle bir saldırganın savunuculuğu açık bir siyasi tutumdur.” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

İŞTE O PAYLAŞIM:

BİRGÜN