İZ GAZETE - 24 Haziran seçimleri sonrası CHP'de yükselen muhalif sesler kurultay çağrısı ve imza toplama sürecini yönetecek. 

Kurultayın toplanması için İzmir'deki 52 kurultay delegesinden imza toplamak için çalışan CHP İzmir İl eski Başkanı Asuman Ali Güven ve CHP Bornova İlçe eski Başkanı Nevzat Kavalar, Bornova 4. noterine giderek ilk imzayı attı.

İmzacılar arasında Kavalar ve Güven'in dışında listelere giremeyen aday adayı CHP İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Hatice Tatlı, CHP Kemalpaşa İlçe Başkanı Mehmet Ayçil de ilk imzacı politikacılar arasında yerini aldı.

CHP İzmir İl eski Başkanı Asuman Ali Güven yaptığı açıklamada "Değişim artık kaçınılmaz. İzmir’de 30’un üzerinde imza toplayacağımıza eminiz. Mevcut genel başkan değerli bir isim ancak 9 seçimdir partimizi iktidara taşıyamadı. Kendisinin onursal başkanımız olarak kalmasını isterdir." dedi.

"BÜLENT TAZCAN'IN AÇIKLAMALARI ÇELİŞKİLİ"

Hatice Tatlı ise şu açıklamayı yaptı; "Partide 50 yıldır varım. Bir tarihim bu anlamda. Değişim gerektiğini düşünüyorum. Değişim yapmazsanız asla bir daha CHP’ye oy vermeyeceğiz diyor halk. Noter CHP’den istifa eden o kadar çok kişi var ki diyor. Atatürk ile var olan, Cumhuriyeti kuran CHP’nin halka umut olması lazım. Bu umudu yaratamadık son seçimde. Genel başkanı çok seviyorum. Dünya siyasi tarihine geçen Adalet Yürüyüşü gerçekleştirdi ancak dokuz seçimde başarılı olamadık. Madem İnce ile yüzde 30 ivme yakalandı. Bunu büyütebiliriz. Seçim şaibeli. Bu konuda hiç sesimiz çıkmadı. Doğu ve Güneydoğuda oy vermeye bile gidemedi. Bilgisayar sistemimiz çöküyor. Olabilir mi böyle bir şey. AA’nın yalan yanlış haberlerine muhtaç kaldık. Bülent Tezcan açıklamaları çelişkiliydi. Sonra da hiç bir şey olmamış gibi davranıyor. Hangisini görevden aldı genel başkan? Oh oh muhalefetteyiz diye devam etmek istemiyoruz."