SERAP ATKAN - HAYDAR KOÇAK / İZ GAZETE - 24 Haziran seçimleri sonrasında CHP yönetiminin istifasını isteyen bir grup, CHP genel merkez binası önünde toplandı. İstifa eylemine karşı İzmir CHP ilçe örgütleri CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na destek için Ankaraya hareket etti. İçlerinde Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü, Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper ve Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşcu ve örgüt üyeleriyle birlikte 10 otobüsle Ankara'ya doğru yola çıktı. Ayrıca il disiplin üyesi Erdal Mansuroğulları ve bir grup partili kendi özel araçlarıyla Ankara'ya doğru yola çıktı. 

Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşcu, “Bireysel anlamda mücadele eden parti içindeki bir gruba karşı mücadelemizi sürdürüyoruz. Sayın Genel Başkanımızı, parti üst yönetimini hedef alan bir anlayışla istifasını isteyen bir anlayışa karşı bir hareket içindeyiz ve bunun için Ankara’ya gidiyoruz.’’dedi

Gruşcu, “Temel meselemiz şudur; Partimizi çökertmeye çalışanlara ve bu anlayışla dışardan gelen saldırıları partimize yöneltenlere, içerde de buna çanak tutanlara karşıyız.’’dedi.

Konak İlçe örgütü olarak Kılıçdaroğlu’na desteklerini belirten Gruşcu, “Burada kimse selden kütük kapmaya çalışmasın. Hiç kimse Cumhuriyet Halk Partisi’nden büyük değildir. Gerekeni yapacağız. Ankara’da Kılıçdaroğlu’nun arkasında durarak omuz omuza mücadelemizi sürdüreceğiz.’’ dedi.

Hak, hukuk, adalet sloganlarının atıldığı yolculukta, Merkez Yürütme Kurulu Yardımcısı Mehmet Şakir Başak, “Sayın Genel Başkanımız Adalet Yürüyüşü ile demokrasi mücadelesi vermiştir. Türkiye’de demokrasinin temeli olmuştur. 24 Haziran seçimlerinin sonrasında Genel Başkanımıza yapılan haksız tutum kabul edilemez. Burada Taraf olmamız kurumsal çiviliğe sahip çıkmamız gerekir. Bu Cumhuriyet Halk Partisi’ne yakışacak bir durum değildir. Eleştirilecek yerler varsa partinin kurumsal toplantısında, MYK’da, parti meclisinde eleştiriler elbette yapılacaktır. Genel Merkezimize yönelik oturma eylemleri Genel Başkanı istifaya çağırmak kabul edilecek bir olay değildir. Sayın Cumhurbaşkanı Adayımız Muharrem İnce’yi de bu olaya karıştırmak Muharrem İnce’ye de haksızlıktır. Başkanımızdır, bu partinin temelinden gelen biridir. Sayın Genel Başkanımız, Muharrem İnceyi Cumhurbaşkanı adayı gösterdiğinde ‘ben artık Genel Başkanımıza karşı aday değilim ve olmayacağım’ demişti.”

Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanı Adayımız Muharrem İnce ile beraber bu parti birlikteliğini oluşturan sinerjisi oluşturulması gerekirken birilerinin kendilerine pay çıkartarak genel merkezimize ve genel başkanımıza haksız bir tutumla cevap veriyorlar bu doğru değildir ve partililiğe yakışmıyor. Genel başkanımızın yanındayız.” dedi.

Editör: Haber Merkezi