TUGAY CAN / İZ GAZETE – CHP Konak İlçe Başkanlığı koltuğunu devraldığı Şakir Başak’ın Karabağlar’dan aday adayı olmasını gazetemize değerlendiren Gruşçu, “Şakir Başak bu parti için çok önemli bir figür. Sadece siyasi bir figür olmanın yanı sıra halkta karşılığı olan ve gerçek anlamda insanların abisi, kardeşi olabilecek konumda olan biri. Durum böyle olunca siyaseten uygulamış olduğu yöntemi de farklı oluyor. İlkelerin iktidar olabileceği bir anlayış ile gerçek anlamda elini değil gövdesini taşın altına koyan bir anlayışla bugüne kadar yapmış olduğu siyasette de hiçbir zaman bireysel olmayan, toplumsal bütünleştirme örgüt içerisinde gerçekleştiren bir figür. Bugüne kadar hiçbir zaman ahbap çavuş ilişkisi içerisinde, hiçbir tanıdığının belediyelerde ya da kendi yönetimlerinde, listelerinde görmeniz mümkün değildir.” diye konuştu.

‘ŞAKİR BAŞAK GERÇEK BİR DAVA İNSANIDIR’

Şakir Başak’ın Karabağlar’da toplumsal bütünleşmeyi başlatacağı bir proje ile ortaya çıkmasının Cumhuriyet Halk Partisi için önemli bir kazanım olacağını dile getiren Gruşçu konuşmasını şöyle sürdürdü;

“Ben inanıyorum ki, bugüne kadar bizimle yürüdüğü yolda yol arkadaşlığımızın tamamını halkımız ve insanlarımızla da buluşturacaktır. Şakir Başak, bir yol arkadaşı olduğu kadar gerçek bir dava insanıdır. Bizim bugün geçek anlamda Aydın Ertenlere ve Terzi Fikrilere yeniden ihtiyacımız var. Bu dönemde Cumhuriyet Halk Partisi’nin hizmetlerinin siyasallaşabildiği bir ortamı yaşayabileceğimize inanıyorum. O yüzden kendisine başarılar diliyorum. Elbette farklı adaylar da olacaktır, onlara da başarılar diliyorum.”

‘İLÇE BAŞKANLARI ÖRGÜTÜN HAMALLIĞINI ÜSTLENEN İNSANLARDIR’

Bu seçim döneminde aday olmayacağını örgütün başında bulunacağını belirten Gruşçu ayrıca İlçe Başkanlarının aday olmalarının anlaşılabilir olduğunu söyledi. Gruşçu, “Aday olan arkadaşlarımız özgür iradelerini kullanmışlardır. Bugüne kadar partiye emek vermiş, insanlardır. İlçe Başkanları örgütün hamallığını üstlenen insanlardır. Bu noktada aday olmaları, haktan öte anlaşılabilir bir konudur. Ancak yerel seçimler arifesinde bizler örgüttü birleştirmek gibi bir sorumluluk altına girmiş bulunmaktayız. Ben bu derdi düşünerek ve paylaşarak örgütün başında olduğumu daha önce söyledim. Ancak bana partinin bana vereceği görevler noktasında her zaman açık olduğumu, parti üst yönetimimizin de, örgütümüzün tarafından değerlendirirsem bu noktada onur ve şeref duyarım. Şu anda da İlçe Başkanlığı görevini bu onur ve şeref ile sürdürüyorum.” dedi.

‘AZİZ BEY’İN DOĞRULARI KADAR YANLIŞLARI DA OLMUŞTUR’

Aziz Kocaoğlu’nun Ekim tarihinde aday olmayacağını açıklamasını da gazetemize yorumlayan Gruşçu, “Aziz Bey uzun bir dönem belediye başkanlığı yapmıştır. Doğruları olduğu kadar eksikleri de olmuştur. Ama bizim partili belediye başkanımız olduğu için her daim onun yanında olduk. Ancak bu görevi layıkıyla yerine getirebilecek, hatta bu çıtayı çok daha yükseğe taşıyabilecek, partimiz içerisinde çok önemli neferler var. O isimlerin görev alabilmesi adına bizler de yol açıcı olacağız. Aziz Bey, inanıyorum ve biliyorum ki, örgütlerine teşekkür ederek bu süreci tamamlayacaktır.” şeklinde ifadeleri kullandı.

‘CHP TÜRKİYE’NİN TEMİNATI KONUMUNDADIR’

AKP Genel Başkanı Erdoğan tarafından dile getirilen CHP’nin İş Bankası hisselerinin hazineye devredilmesi ile ilgili konuşan Gruşçu şöyle konuştu;

“İş Bankası hisseleri sadece Cumhuriyet Halk Partisi’nin değil aynı zamanda Cumhuriyet’in kazanımlarıdır. İş bankası Türkiye Cumhuriyeti ekonomisinin her zaman bir teminatı olmuştur. Bu teminatı ortadan kaldırmaya çalışmak, Mustafa Kemal’in mirasını ve ismini tartışmaya açmak gündemi değiştirmekten başka bir şey değildir. Bu hisselerin Cumhuriyet Halk Partisi’ne devri söz konusu olduğunda, Türk Tarih Kurumuna ve Türk Dil Kurumuna bir kuruşuna dahi dokunulmadan tahsis edilmiş olması, Cumhuriyet Halk Partisi’nin Türkiye’nin teminatı olma noktasında bu kuruluşlara aktarılması ile ilgilidir.”

Editör: Haber Merkezi