Cengiz Aldemir/ANKARA- Meclis Genel Kurulu'nda konuşan HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, 117 insanın hayatını kaybettiği, 30 Ekim 2020 İzmir depreminde evleri kullanılamaz hâle gelen 80 bin insanın mağduriyetlerini Meclis gündemine taşıdı.

DEPREMZEDELERİN MAĞDURİYETİ SÜRÜYOR

Depremzedelerin yaşadığı mağduriyetlerinin sürdüğünü belirten HDP'li Çepni, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un, 200 bin TL kredi limitini 400 bin TL'ye çıkardığı açıklamasını anımsatan Çepni, "Bakan Kurum öyle bir açıklama yaptı ancak depremzedeler, 15 bin TL maaş bordrosu isteyen bankalardan eli boş döndü, 400 bin TL'nin aylık ödemesi de 8 bin TL. 80 bin mağdur insan için 5 bin konut yapıldı, 75 bin konut ise kentsel dönüşüm kredisinden yararlanmayı bekliyor" dedi.

ŞOVU BIRAKIN DEPREMZEDELERE BAKIN

Depremzedelerin bu koşullarda, kredi alması ve ödemesinin mümkün olmadığını vurgulayan HDP'li Çepni, depremzedelerin talebini dile getirerek hükümete, "Seslerini duyurmak için Ankara'ya gelen depremzedelerin talebiyse iki yıl ötelemeli on sekiz yıllık düşük faizli kredidir. İktidar şovu bırakmalı ve depremzedelerin taleplerini gerçekleştirmelidir" çağrısında bulundu.

Editör: Haber Merkezi