Buğra KIZILKARA / İZ GAZETE- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karabağlar Gençlik Kolları Başkanı Fatmagül Uysal, parti içerisinde gençlik kollarının konumunu, kadınların siyaset içerisindeki farklılıklarını ve Karabağlar ilçesinde nasıl çalışmalar yürüttüklerini anlattı.

‘AMACIMIZ ÜYE YAPMAK DEĞİL SAMİMİYET’

Genç Üye etkinliği nasıl başladı ve gençler CHP Gençlik Kolları’na nasıl üye olabilir?

Biz seçildiğimizden beri ilçe başkanlığımızda bu tür çalışmalar yapıyoruz.  Genç arkadaşlarımızı davet ediyoruz, gönüllü çalışmalara katıyoruz. Gençlik kolları kurultayımız yeni tamamlandı.  Gençlik kolları başkanımız Gençosman Killik oldu. Merkezi Yönetim Kurulu (MYK) üyelerimizle birlikte yapılan ilk toplantıda bize verilen bilgiyle birlikte ayın 16’sında salı günü standımızı kurmaya başladık. Hemen sahaya çıktık. İlk günümüzü ilçe başkanlığımızın önünde Bozyaka Bahar Mahallesi’nde tamamladık. İkinci günümüzde Ali Fuat Cebesoy Mahallesi’n, pazar yerinde tamamladık.  Üçüncü gün Üçyol metro çıkışı tarafında oldu. Dördüncü gün ise Fahrettin Altay metro çıkışında olacağız. Gittikçe kalabalık, gençlerin olduğu yerlere geçiyoruz. Farklı noktalar seçmemizin sebebi gençlerin nerelerde ağırlıklı olduğunu, taleplerin nereden geldiğini görmek amaçlıydı. İlk iki gün daha kırsal bölgelerde faaliyet gösterdik, üçüncü günümüz daha merkezi bir noktadaydı. Dördüncü günümüz de kalabalık bir yerde olacak.  Böyle noktalarda gençler daha çok oluyor çünkü öğrencilerin gidebileceği mekanlar daha fazla. Bu yüzden gençlere ulaşmak daha sağlıklı oluyor. Bizim için Üçyol ve Fahrettin Altay bölgemiz, gençlerin daha ağırlıklı olduğu noktalar. 

Biz genç arkadaşlarımızı direkt partiye üye olmaları için davet etmiyoruz, muhabbet etmek amacıyla ilk diyaloğu kuruyor, tanışıyor, yaşlarını öğreniyor, okuyup okumadıklarını soruyoruz. Tüzüğümüz gereği 18 yaşına adım atmışsa ve 30 yaşını tamamlamamışsa partimize üye olduğu takdirde gençlik kollarımıza üye oluyor. Bunun öncesinde zaten lise örgütlenmemiz var.  Diyelim 18 yaşından küçük ama katılmak istiyor, faaliyet göstermek istiyor, yine gelip bizimle birlikte lise örgütlenmemizde çalışabilir. İşini, okulunu etkileyebileceğini düşünüp üye olmak istemeyenler olabiliyor, onlar da gelip gönüllü bir şekilde üye olmadan bizimle çalışabilir. 

‘İKTİDAR YOLUNDA GENÇLİK ÇALIŞMALARINI ARTTIRACAĞIZ’

Karabağlar Gençlik Kolları önümüzdeki süreçte nasıl etkinlikler yapacak? 

İktidar yolunda olduğumuz ikinci yüzyılın şafağında gençleri daha çok aktif hale getirmeye çalışıyoruz. Ama gençler bir yerde siyasetten sıkılabiliyorlar. Daha eğlenceli durumlar arıyorlar, bu anlamda tabi gerek pandeminin gelmesiyle gerek doğal felaketlerden dolayı biz de genç arkadaşlarımızla fazla bir  araya gelemedik. Bunun için geniş katılımlı toplantı, kahvaltı organizasyonu yapmayı planlıyoruz. Öncelikle gençleri bir araya getirip sohbet havasında bir tanışma gerçekleştirmek istiyoruz. Yaz zamanı gerçekleştireceğimiz bir festivalimiz olacak, yine gençlerin ilgisini çekecek ve Z kuşağına hitap edecek bir festival olmasını hedefliyoruz. Karabağlar ilçemizde İzmir Demokrasi Üniversitesi var, öğrenci sayımız biraz az ama oradaki örgütlenme biraz pasif durumda, orayı hareketlendirmeyi de düşünüyoruz.


‘KADININ OLDUĞU YERDE NEZAKET VARDIR’

Kadın bir başkan olmanın artısı nedir?
Seçildiğim ilk günden beri, hatta aday olduğumdan beri bana sorulan bir soru bu, soranlara cevabım ise kadının olduğu yerde nezaketin olduğunu söylüyorum... Bize yaklaşımlar daha hoş oluyor, örneğin bir erkeğin giremeyeceği bir yerde kadın olarak bizim girmemiz, genç bir kadın arkadaşımıza ulaşmamız daha kolay oluyor. Bu anlamda biz genç kadınların örgütlenmesi daha anlamlı kılınıyor. Yaşadığımız zorluklara bakılırsa erkek başkanlarımızdan çok da farklı bir durumumuz olmuyor çünkü aynı sıkıntıları yaşıyoruz, aynı mücadelenin içerisindeyiz, birlikte omuz omuza yürüyoruz.  

'BU MÜCADELENİN ÜSTESİNDEN ANCAK BERABER OLURSAK GELEBİLİRİZ'

Parti kademeleri ve yerel yönetimler, gençlik kollarına nasıl destek veriyor?

Gençlik kollarımız parti içerisinde özerk bir yapıdır. Bizim de bir il başkanımız, bir genel başkanımız var. Her zaman söylediğimiz gibi kadın kollarımızla, ana kademelerimizle birlikte omuz omuza vererek bu mücadelenin üstesinden gelebiliriz. Gençlerin taleplerini dile getiriyoruz, onlar da ellerinden geldikçe destek veriyor. Yerel yönetimlerin desteğinden ve birlikte olan çalışmalarımızdan bahsedersek, yapılan faaliyetlerde bize de özel bilgi veriyorlar. Ülkece yaşadığımız sağlıksal ve doğal felaketlerden dolayı yerel yönetimlerle de tanışmamız biraz geç oldu. Gerek biz gerek onlar belediyemizin etkinliklerinde destek veriyor.

‘CUMHURİYET HALK PARTİSİ İKTİDARLIĞINA HAZIRIZ’

7 Kasım 2021 tarihinde gerçekleşen Cumhuriyet Halk Partisi 16. Olağan Gençlik Kolları Kurultayı hakkında neler düşünüyorsunuz? 

Kurultay sürecimiz aksamaya uğramasına rağmen tek adaylı bir seçim gerçekleşti. Çekişmelerden ziyade birlik olunup, gençlik kollarının CHP iktidarlığına hazır olduğunu gösterdik ve gelecek güzel günlere az kaldığının mesajını verdik. Bu coşkulu süreçte Karabağlar olarak dört kurultay delegemizle birlikte seçime katıldık. Biliyoruz ki yeni seçilen CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Gençosman Killik ve MYK üyelerimiz görevlerini layıkıyla yapacaklar. Ayrıca İzmir’den iki tane MYK üyemiz çıkması bizi mutlu etti.

Editör: Haber Merkezi