İKKB Yönetim Kurulu Başkanı Huriye Serter, Işılay Saygın’ın hem İzmirli kadınlar için hem de Türk kadınları için rol model bir siyasetçi olduğunu söyledi. Onun anısına genç kadın siyasetçileri teşvik etmek ve ödüllendirmek istediklerini söyleyen Serter, “Türkiye’nin ilk kadın Turizm Bakanı, ilk kadın Çevre Bakanı, 51, 52, 54 ve 56. Hükümetlerde Devlet Bakanı, milletvekilliği, belediye başkanlığı yapmış bir rol model Işılay Saygın. Rahmetle anıyoruz ve adını bu şekilde bir ödüllendirme ile yaşatmaktan gurur duyuyoruz” dedi.

Yılın Işıldayan ve Umut Veren Siyasetçi Ödülü Buca Meclis Üyesi Merve Doğan'a verildi. Ödülü alan Doğan; başta İKKB'ye ve bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederek, Buca'nın Belediye Başkanlığını yapmış ve ülke için çok önemli görevlerde bulunmuş Işılay Saygın'ı saygı ve minnetle anıyorum” dedi.


‘İzmir kenti kadın varlığının en çok önemsendiği kentlerden birisi’

Doğan, “Sakın kurtarıcı bekleme, yoksa sana karşı olan vazifemi yapamadım sayarım’ diyen büyük lider Mustafa Kemal Atatürk, genç yaşta  kurtuluşu aradığı ve  mücadeleye başladığı yıllarının ardından her zorluktan çıkışı geleceğe, geleceği ise gençliğe atfetmiştir. Bende bu ülkede kadınların, çocukların  başta olmak üzere tüm ülkenin geleceğinin daha  iyi olması adına sorumluluk almak gerektiği inancı ile siyaset  yapıyorum. Buradan hareketle  İzmir kenti kadın varlığının en çok önemsendiği kentlerden birisidir. Nasıl ki bu kentin refahını ve huzurunu tüm kentler yaşasın istiyorsak, İzmir'in emekçi kadının özgürlüğüne, varlık kabulüne tüm kentler sahip olsun istiyoruz” diye konuştu.

Doğan, “Hayatın zorlulukları ile var olma mücadelesi veren, kalbine uçsuz bucaksız sevgi sığdıran ,tarihin ve toplumun kahramanı ,demokrasi savunucusu tüm  kadınlar adına yarının liderleri olmayı reddediyor, bilimden, akıldan, teknolojiden ve üretmekten aldığımız güçle bugünün en etkin ve yetkin ortakları olduğumuzu göstermek amacını taşıyorum. Işılay Saygın adına aldığı ödülün onuru ile yola edeceğim” dedi.

Işıldayan Kadınlar gelenekselleşecek
Yılın Işıldayan Projesi Ödülünü Eşit Yaşam Derneği’nin ‘Denizi Görmeyen Kadınlar’ çalışmasına verilirken, Yılın Eğitim ve Sanat Dalında Işıldayan Öğrencisi Ödülünü ise Işılay Saygın Güzel Sanatlar Lisesi’nden Avşar Su GözeK ve Havva Korukoğlu kazandı.


 

Editör: Haber Merkezi