Yerel yönetim seçimleri öncesinde adaylık için kollarını sıvayan Tireli genç iş adamı Burak Alp Ersen, ilçede yaşanan sorunları, çözüm önerilerini ve hazırladığı projeleri Ege Telgraf’a anlattı. Tire’de en büyük sorunlardan birinin köyden kente göç olduğunu belirten Ersen, öncelikli projelerinin kadınlar ve gençler için olacağını belirtti. Tire’nin dünyaya tanıtılması için birçok proje hazırladıklarını da dile getiren Ersen, “2 sene içinde Tire’yi bilmeyen, Tire’yi görmeyen ve güzelliklerini tatmayan insan kalmayacak” dedi.

Çok uzun süreden beri Tire’ye hizmet verdiğini belirten Burak Alp Ersen, “Çocukluğumu Tire’de geçirdim. Dokuz Eylül Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünü bitirdim. Evli ve bir çocuk babasıyım. 10 yıldan beri kendi işimi yürütüyorum. İşim de ağırlıklı olarak devlet, özel sektör taahhüt ve yap-sat. 21 yıldır Tire’de mühendislik yapıyorum. Tire’de 65 köy var. Bu köylerde gidip görmediğim yer kalmadı. Bu bağlamda da Tire’yi yakından tanıyor ve sorunlarını biliyorum. 18 yaşından beri Cumhuriyet Halk Partisi’ne üyeyim. Partisine gönül veren ve bugüne kadar verilen her görevi layıkıyla yerine getirdiğini düşünen biriyim. Daha önce partide şahsi bir adaylığım yok; ancak bundan sonra bugüne kadar edindiğim bilgi ve birikimimi topluma aktarmak istiyorum. Bu yüzden de önümüzdeki yerel seçimlerde yarışta ben de varım. Tire Belediye Başkanlığı görevine aday olmak istiyorum” dedi.

‘BAYRAK YARIŞI GİBİ’

Yapabildikleri ölçüde dinamik ve cesur bir ekip hazırlayarak çalışmalara başladıklarını belirten Ersen, sözlerini şöyle sürdürdü: “Öncelikle Tire’de yaşanan eksiklik ve sorunları ele alarak işin merkezine inmeye karar verdik. Tire’de ne kadar güzel bir ilçe olsa da sorunları da var. Burada eğitim sorunu var, ekonomik sorunlar var… Biz o sorunları gidermek için görev istiyoruz. Sonuçta şimdiki başkanımızla aynı partideyiz. Belediye Başkanımız Tayfur Çiçek, çok sevdiğimiz ve değer verdiğimiz bir büyüğümüz. Ancak görevlerin bir bayrak yarışı gibi olduğunu düşünüyoruz. Koltuklar zamanı geldiğinde devredilmeli. Ancak bu şekilde insanların ölümsüzlüğü korunur. Eğer, başa gelen bir insan yaptığı hizmet ve yatırımların ardından vakti zamanında koltuğunu gelecek nesle devredebiliyorsa daha da büyür. Biz, Belediye Başkanımız Tayfur Çiçek’i çok seviyoruz ama artık gençlerin önünü açmak gerekiyor.”

Belediye yönetiminde gençlerle çalışacaklarının da altını çizen Ersen, “İşimizi profesyonellerle yapacak ve profesyonel bir anlayış benimseyeceğiz. Belediye başkanını kimse aramak zorunda olmayacak. Ulaşılabilir olacağız. Halka dokunmak ,  insanımızla birlikte çalışmalarımızı yürütmek istiyoruz. Zaten bir belediye başkanı şehr-i emin olarak belediyenin işleyişini takip ederken, insanların da isteklerini yerine getirecek kişi olmalıdır. Eğer bize bu görev verilirse, en iyi şekilde yerine getireceğimizin sözünü veriyoruz” diye konuştu.

‘ÖNCELİĞİMİZ GENÇLİK’

Çağın en büyük sorununun köyden kente göç olduğunu ve bu sorunu Tire’de ortadan kaldırmak için çalışacaklarını söyleyen Burak Alp Ersen, ilçe hakkındaki projelerini de anlattı.

Öncelikli hedeflerinin ilçeye sosyal belediyecilik anlayışını getirmek olduğunu ve Tire’deki 81 bin kişilik nüfusun beklentilerini karşılamak için aday olduğunu belirten Ersen, şunları söyledi: “Aidiyet duygusunu hissettirmek şart. Bu yüzden de gençleri Tire Belediyesi’nin koruyucu çatısı altında toplayacağız. Belediye başkanlığı adaylığında öncelikli olarak işleyeceğimiz strateji bu olacak. Sosyal belediyeciliğin öncüsü olacağız. Mesela; bizim 18 yaş altındaki genç sayımız çok. Bu gençlerin büyük bir kısmının sosyal anlamda bir hobisi yok. Ne amatör olarak da olsa uğraştıkları bir spor dalı var ne de çalabildikleri bir çalgı… Türkiye’nin belki de en çağdaş bölgelerinden birinde yaşıyoruz. Baktığımız zaman imkanlarımız da geniş ama bu gençlere yönelik çalışma yapan kimse yok. Onlar, tehlikeye en çok açık oldukları dönemlerini yaşarken, ben de bu çocuklarımızın kötü alışkanlıklara yönelmemesi ve onları geleceğe daha sağlam birer birey olarak yetiştirmek için her birinin bir hobi sahibi olmasını istiyorum.

Spor ve müzikle uğraşan insanlar daha naif ve daha disiplinli oluyorlar. Tire’de yetişen her gencimizin ülkede adını duyuracak büyük ve faydalı işler yapmasını istiyorum. Kısacası, öncelikle vatandaşa örnek olacak bir belediyecilik anlayışı benimseyip çalışmalarımı da bu doğrultuda yapacağım” açıklamalarında bulundu.

KADINLAR UNUTULMADI

Sadece gençler için değil, kadınlar için de birçok projesinin olduğunu söyleyen Ersen, “Burada köylü kadınlarımızın değişik uğraşları var. Küçücük bir bahçede sebze ve meyve yetiştiriyor, daha sonra yetiştirdikleri bu ürünleri pazarda satıyor. Bu çok güzel bir şey olmasına rağmen sadece haftada iki gün yapabilmeleri üzücü… Merkezdeki kadınlarımız da el işi ürünlerle uğraşıyor. Biz bunu gidermek için yerel ve organik ürünlerin sürekli satışını yapabilecekleri bir alan açmak istiyoruz.

Bu alan profesyonel pazarcıların değil; ev işi yapan emekçi kadınlarımıza özel olacak. Hem kadınlarımızın kazanmasına yardımcı olacağız hem de Tire’nin tanıtımına yardımcı olacağız. Kadınlarımızın sadece çalışmalarını da istemiyoruz. Çalışan kadınların da streslerini atacak değişik hobiler edinmesi gerek. Bunun için de isteyen kadınlarımıza için aerobik, el işi, dans, bilgisayar ve drama kursu gibi bir çok imkan sağlayacağız. Böylece kadınlarımız sırtlarında taşıdıkları yükü bir an bile olsa atacak ve daha rahat bir nefes alacak” dedi.

‘HER ŞEY TİRE İÇİN…’

Hazırladıkları projelerle toplumun her kesimine dokunacaklarını belirten Burak Alp Ersen, hizmetlerinin de halkın gözünde büyük bir karşılık bulacağına inandığını dile getirdi. Toplumun sorunlarına neşter vurabilmek ve kanayan yaraları iyileştirmek için belediye başkanı olmak istediğini belirten Burak Alp Ersen, sözlerini şu şekilde tamamladı:

“Kentin vizyonunu, doğru planlanmasını, ileride çocuklarımıza doğru bir şekilde ve büyüyerek bırakılmasını amaç ediyoruz. Kentin görünümünü ve estetiğini bozmadan tüm sorunları yerinde çözeceğiz. Tirelilerin bana ve ekibime güvenmesini istiyorum. Çünkü Tire’nin bizim gibi kendi içinden olan ve kendi sorunlarını bilen cesur insanlara ihtiyacı var. Bugüne kadar hep kamudan alınanları şimdi kamuya verme zamanı. Tirelilerin kazanması için gerekli olan tüm mücadeleyi vereceğiz. Her şey Tire için, atılan her adım Tireliler için.”

Tire’nin ekonomik kurtuluşu için iki ayrı yol olduğunu söyleyen Ersen, şu açıklamalarda bulundu: “İlk olarak tarımsal üretimin burada, endüstriyel olarak işlenmesi gerekiyor. Dağ köylerimizdeki ürünler tacirler aracılığıyla ihraç ediliyor. Böylece üreticinin kazancı düşüyor. Bu konuyla ilgili doğru çalışmalar yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Tarımsal üretimimizin Türkiye çapında bilinilirliğini artıracağız. Kurumsal anlamda Tire’nin bilinilirliğini artırdıktan sonra ikinci atağımız da turizm olacak. Turizmi geliştireceğiz. Tarihi bir kentte yaşıyoruz. Burası Aydınoğulları Beyliği’nin başkenti. Zamanında Osmanlı’nın darphanesi olmuş bir sancak. Muhtemelen şehzadeler de zamanında burada eğitim görmüşler. Böylesine tarihi bir yerin turizme bir an önce kazandırılmasını sağlayacağız.”

Bulunduğu coğrafyası ve eşsiz doğal güzellikleriyle Tire’nin adeta cennetten bir köşe olduğunun altını çizen Burak Alp Ersen, en büyük eksiklerinin ilçenin tanıtımındaki yetersizlik olduğunu söyledi.

Ersen, “Tire’de üretim çok yüksek seviyede. Bizim süt ve süt ürünlerimiz var, tazecik otlarımız var, buradan kalkıp Çanakkale’ye kadar giden urganımız var. İpeğimiz, keçemiz, nalbantımız var. Zaten gezip görebileceğiniz cennetten bir köşede yaşıyoruz. Tire’de her şeyimiz var sadece eksik olduğumuz şey; tanıtım. Biz Tireliler olarak bugüne kadar ne çektiysek ilçemizin güzel tanıtılamadığı için çektik. Tire’yi artık dünya ile buluşturmak gerek. İnsanları bu yörenin güzelliklerine çekmek gerek. Tire’nin daha iyi tanıtılabilmesi için profesyonel bir ekiple gece gündüz çalışmayı amaçlıyoruz.  Öyle ki, 2 senede Tire’yi bilmeyen, Tire’yi görmeyen ve güzelliklerini tatmayan insan kalmayacak” diye konuştu.

Ege Telgraf

Editör: Haber Merkezi