CHP ve İYİ Parti anlaştı. CNN Türk'te yer alan habere göre, CHP'den 15 milletvekili İYİ Parti'ye katılacak. Bu şekilde İYİ Parti, Meclis'te 20 milletvekilini sağlayarak seçime girebilecek.

Meclis'teki sandalye dağılımına göre, İYİ Parti'nin şu anda 5 milletvekili bulunuyor. Bu hamle ile İYİ Parti'nin TBMM'de grup kurarak seçime girmesinin sağlanacağı belirtildi.

İzmir'den Tacettin Bayır'ın da CHP Genel Merkezi'nin önerisiyle İYİ Parti'ye geçmesi bekleniyor.

Şu an Meclis'te bulunan İYİ Partili isimler şöyle:

Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, Isparta Milletvekili Nuri Okutan, İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu

Seçim Kanunu’na göre, bir partinin seçime katılabilmesi için, “İllerin en az yarısında, oy verme gününden en az altı ay evvel teşkilat kurmuş ve büyük kongrelerini yapmış olmaları veya Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gruplarının bulunması şartını” yerine getirmesi gerekiyor. İYİ Parti’nin, 6 ay şartına takılması durumunda, B Formülü’nün yani, TBMM’de grup kurmak için gerekli olan 20 milletvekili şartının yerine getirilmesi için en az 15 milletvekiline daha ihtiyaç bulunuyor. Şu anda İYİ Parti’nin Meclis’te 5 sandalyesi bulunuyor. Meclis’te 20 sandalyeyi bulursa, İYİ Parti seçimlere doğrudan katılma hakkına kavuşacak.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay’ın konuyla ilgili Meclis’te 13:30’da açıklama yapacağı bildirildi.

İŞTE CHP'DEN İYİ PARTİ'YE GEÇMESİ KESİNLEŞEN İSİMLER:

AKŞENER 131 BİN LİRA ÖDEMEYECEK

AKP ve MHP’nin cumhurbaşkanlığı ve genel seçimle ilgili olarak TBMM’ye sunduğu uyum paketinde, 100 bin imza ile aday olacak kişi, en yüksek dereceli devlet memuruna yapılan aylık ödemenin 10 katını, Maliye veznesine yatıracak. Bu miktar da 131 bin lira tutuyor. İYİ Parti grup kurunca da 131 bin TL vermeyecek.

Öte yandan İYİ Parti seçim sürecinde hazine yardımından da faydalanabilecek.

Editör: Haber Merkezi