İZ GAZETE- Cumhuriyet Halk Partisi’nde ‘kavga’lı geçen İzmir İl Kongresi’nin ardından, tarafların verdiği mesajlar gerilimin azalmasını sağladı. Özellikle belediye başkanlarının müdahaleleriyle, parti içerisinde yaşanan ‘kutuplaşma’lara parti tabanı da tepki gösteriyor.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Belediye başkanları karışmasın’ ifadelerine rağmen,  kimi belediye başkanlarının il, ilçe kongrelerine müdahaleleri basına yansımıştı.

CHP’li belediye başkanlarının bir kısmı ise sürece hiç müdahil olmamış ve birlik mesajları vermişti. O isimlerden biri olan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, yeni İl Başkanı Deniz Yücel’i ziyaretinde, Yücel’in kongredeki rakibi Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü ile karşılaşınca, iki genç başkan arasında fotoğraf çekinerek, “İyi ki onlarla beraberiz” mesajı paylaştı.

“ÇOK HOŞ BİR SÜRPRİZ…”

Tunç Soyer, sosyal medyada tebrik alan paylaşımında şu ifadeleri kullandı: “Bugün, CHP İl Başkanımız Deniz Yücel’i ziyaret ettim. Çok hoş bir sürpriz, İl Kongresindeki rakibi, kadim dostu, sevgili Utku Gümrükçü de oradaydı. Aralarındaki sevgi ve saygı ilişkisi Türkiye’nin geleceği ve CHP’nin siyasete getireceği medeni seviye adına çok umut verici. Bu fotoğraf karesinde olmak bu umudun unutulmaz bir anısı, gururu oldu. İyi ki bu parti çatısı altında siyaset yapıyorlar, iyi ki onlarla beraberiz.”

“BİZİM BAŞARIMIZ, PARTİMİZİN BAŞARISI”

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ise, Gümrükçü ve Soyer’in ziyaretinden memnuniyetini vurgularken, Gümrükçü için “Değerli dostum ve yol arkadaşım, Çiğli İlçe başkanımız Utku Gümrükçü, İl başkanlığımızı ziyaret etti ve almış olduğumuz görevde başarılar diledi. Bizim başarımız partimizin başarısıdır. Önümüzdeki süreçte birlikte çok faydalı çalışmalara imza atacağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Gümrükçü ise ziyareti takipçileriyle paylaşırken, “Dostum ve yoldaşım CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'i makamında ziyaret ederek başarı dileklerimizi ilettim...” dedi.

Editör: Haber Merkezi