ÖZGÜR ŞENGÜL/ EREN IHLAMUR /İZ GAZETE- İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen İYİ Parti Kalkınma Projeleri İzmir Konferansı Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.  Konferansa İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar ile çok sayıda parti üyesi katıldı. 

Konferansta konuşan İYİ Partili Kırkpınar, "Türk milletine gün ve zaman kaybı yaşatıyorlar. 20 Ocak 2020 tarihi itibarıyla milletle buluşması olan esnaf, köy, sokak STK ziyaret pandemi sebebiyle kesintiye uğrasa da devem etmektedir. Milletimizin derdini yerinde tespit etmek, çığlığı duymayanlara duyurmak için grup toplantısında milletin kürsüsü adıyla bu ülkeyi yönetip kulağı sağı ağzı lal olmuşlara duyurmak adına devam ettiriyoruz. Türkiye’nin 4 bir yanında saha çalışması yaptılar. Kendi geliştirdikleri yönetim ve çözümleri anlatacaklar. Bugün bu ses 25 Aralık 2021’de İzmir’in Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nden haykırılacaklar” diye konuştu.

" YÜZDE 30 FAKİRLEŞTİK"

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Türkiye'nin zor günler geçirdiğini belirterek, "Çok partili siyasi hayattan ne yazık ki tek insan rejimine geçtik. Hukuk tanımaz bu rejimin bedelini sadece sosyal hayatta hissetmiyoruz. Aynı zamanda ekonomik olarak ağır bedeller ödeyerek de hissediyoruz.  Üzülerek ifade ediyoruz ki Türkiye Cumhuriyeti tarihinde görülmeyecek bir olayla karşılaştık. Türkiye devlet eliyle soyuldu. Erdoğan konuşması ve tutumlarıyla önce dövizi yükseltti. Daha sonra da gece operasyonu ile 18 liraya çıkarttıkları dövizi birdenbire aşağıya indirdiler. O gece öğreniyoruz ki kapı arkasında yaklaşık 7-8 milyar dolar döviz satılmış. Bunların hepsi kanunsuz oldu. Ancak her yapılan gece operasyonu yalnız Türk milletini fakirleştiriyor. Yüzde 30 fakirleştik. Çalışıp emek veriyorsunuz, birileri gelip bu tasarrufunuzu cebinizden alıp götürüyor. O gece kapı arkasında satılan 8,5 milyarlık döviz kimlere satıldı? Bir gece operasyonu ile doları düşürme gücünüz var ise niye Türk milletini korumak için neden bir operasyon yapmadınız? İki elimiz yakanızda. Her gittiğimiz yerde bu soruları size soracağız. Yetimin hakkını, Türk milletinin parasının hakkını size soracağız. Bunun arkasından büyük bir faiz yükselimi geliyor. Mevduat faizi de yükselmiş. Türkiye’nin İYİ Partililere, iş bilenlere ihtiyacı var. Sayın Genel Başkanımız çok iyi ekonomik politikalar üretti. Biz bu politikalarla ülkeyi yönetmeye hazırız" ifadelerini kullandı. 

"TÜRKİYE’NİN ENFLASYON VE KUR OLAYINI ÇOK KISA SÜREDE ÇÖZERİZ"

İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özlale, Türkiye'nin işsizlik problemine vurgu yaparak, "Devlet sosyal yardım desteklerini tarikatlara, cemaatlere, vakıflara bıraktığı için yardıma muhtaç insanlarımıza vermiyor. Bu yoksulluğu hepimiz ayrı ayrı hissediyoruz.  Biz Türkiye’nin yoksulluğunu nasıl azaltacağız onu konuşmak istiyoruz. Türkiye enflasyon ve kur olayını çok kısa sürede çözeriz. Türkiye’nin daha acil ve çözülmesi o kadar da kolay olmayan başka problemi var. Artan yoksulluk, zenginlerin daha da zengin olması ve işsizliğin artması. Bizim asıl meselemiz bu. Biz ancak zenginlikte eşitlenen Türkiye olursak mutlu oluruz" şeklinde konuştu

Editör: Haber Merkezi