İZ GAZETE- 7 Ocak’ta yapılacak olan Cumhuriyet Halk Partisi Olağan İzmir İl Kongresi öncesinde gözler öne çıkan iki adayın üzerine yoğunlaştı. Adaylar ekipleriyle beraber çalışmalarına hız katarken, gündemi de es geçmek istemiyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ‘Uzlaşı aday’ olarak ilan ettiği Deniz Yücel ve Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü bugün iki özel isimle ilgili mesaj yayınladı.

“DİMDİK DURAN BİR VATANSEVER…”

Geçtiğimiz yıl Bayraklı Adliyesi’ne yönelik terör saldırısını önleyerek olası bir katliamı engelleyen Şehit Trafik Polisi Fethi Sekin’in ölüm yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Deniz Yücel, “Kahraman polis Fethi Sekin'i ve adliye emekçisi Musa Can'ı saygıyla ve minnetle anıyorum” dedi. Aynı zamanda avukat olan Yücel, şu mesajı paylaştı : “İzmir adliyesi, önce bir patlama sesi, sonra silah sesleri...  Ve mermilere koşan, onlarca, yüzlerce insanımız için gözünü kırpmadan kendi canını veren bir kahraman, teröre karşı dimdik duran bir vatansever. Cumhuriyeti Fethi Sekin gibi kahramanlarla kurduk.”

“HEP YAŞAYACAK”

Bir diğer aday Utku Gümrükçü ise bugün yaşamını yitiren Türk sinemasının efsane ismi Münir Özkul için paylaşımda bulundu. Gümrükçü, “’Okul sadece dört yanı duvarla çevrili, üstünde damı olan yer değildir’ diyen aydınlanmacılığın ve adalet duygusunun simgesi Mahmut Hoca'yı zihinlerimize kazıyan Münir Özkul'u da kaybettik... Eserleri hep yaşayacak ve yol gösterecek.” dedi.

Editör: Haber Merkezi