GÜLSEN CANDEMİR - Konak İsmetpaşa Mahallesi’ndeki evlerinde 45 yıldır ailece oturan Döndü Aksüt, ehliyetini değiştirmek için gittiği bankada, kayıtlı hiçbir adresinin olmadığını öğrendi. Banka görevlisinin verdiği bu bilgiyle büyük şaşkınlık yaşayan Döndü Aksüt, ilçe nüfus müdürlüğüne ardından gittiği muhtarlıkta, Eylül ayından bu yana adreslerinde başkalarının kayıtlı göründüğünü, kendilerinin ise hiçbir adreste görünmediğini öğrendi. Anne, babası ve kendisinin yaşanan bu sorun nedeniyle oy da kullanamayacağını söyleyen Döndü Aksüt “Ehliyetimi değiştirmek için bankaya para yatırmaya gitmeseydim adresimizdeki nüfus kaydımızın silindiğini öğrenemeyecektim. 45 yıldır yaşadığımız evimizde başkaları görünüyor. İstemediğimiz şeylerin yapılmış olmasından endişe ediyoruz. Babam da annem de olanlara çok şaşırmakla beraber yerel seçimlerde oy kullanamayacakları için ayrıca çok üzgünler.” Diye anlattı.

‘YA BAŞKA ŞEYLER DE YAPILDIYSA…’

Oturdukları mahallede çok sayıda Suriyeli göçmen vatandaşın yaşadığını, kendi evlerine de o Suriyeli ailelerden birinin ikamet ettirildiğini anlatan Döndü Aksüt, bu nedenle zaman zaman sorun yaşadıklarını, ancak son yaşananlarının kendilerinde büyük şaşkınlığa neden olduğunu ifade etti. “Yetkilerin ihmali mi yoksa ortada bir suiistimal mi var bunu bilemiyoruz, ancak 45 yıldır yaşadığımız ve mülkiyeti bize ait olan evimizde yaşamadığımızı öğrenmek bizi tedirgin etti. Oy kullanamayacak olmanın üzüntüsü var ancak, biz Eylül ayından bu yana başkalarının üzerine kayıtlı görünen evimiz ve adresimizle uygunsuz işler yapılmasından endişe ediyoruz.” Diyerek endişelerini de dile getiren Döndü Aksüt, adres silme işlemi nedeniyle seçmen kayıtlarında görünmediklerini için 31 Mart seçimlerinde de oy kullanamayacaklarını söyledi.

İlçe Nüfus müdürlüğünde kendi kayıtlarını güncellediklerini, muhtarlıkta da yanlışı düzelttiklerini anlatan Döndü Aksüt, adres silme işleminden kaynaklı ve kapı numarasında yaşadıkları sorunun giderilebilmesi için Konak Belediyesi’ne de dilekçe ile başvuruda bulunduklarını belirtti.

Editör: Haber Merkezi