İZ GAZETE - İzmir Düşünce Topluluğu (İDT), kamuoyunda tepkilere neden olan acele kamulaştırma kararını masaya yatırmak üzere ‘Urla ve Çeşme’de Acele Kamulaştırma Ne İçin, Kimin İçin? başlıklı bir panel ve forum düzenleyecek. Buluşmada, avukatlar, meslek odaları temsilcileri ve sivil toplum temsilcileri ve kamulaştırma mağdurları görüş ve önerilerini dile getirecek.

14 Şubat Cuma, Urla İzmir Büyükşehir Belediyesi Yerel Hizmetler Müdürlüğü’nde saat 14:00’te gerçekleşecek panel forumun moderatörlüğünü sosyolog ve İDT Ekoloji Komisyonu Üyesi Dr. Engin Önen üstlenecek.

UZMANLAR BİR ARAYA GELECEK

Ekolojist avukatlar Şehrazat Mercan, Senih Özay, TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Helil İnay Kıray ve TMMOB Şehir Plancıları Odası Yönetim Kurulu Üyesi Zafer Mutluer, panelin konuşmacıları arasında yer alıyor.

İDT tarafından yapılan açıklamada acele kamulaştırmanın kamuoyunda kaygılara neden olduğuna dikkat çekilerek şu açıklama yapıldı; “İDT olarak hem bu konu hem de hukuki süreç hakkında bilgilendirmeyi amaçlayan çevre avukatları, uzman meslek odaları ile sivil toplum temsilcileri ve mağdurların görüş ve önerilerini dile getirdiği bu toplantıyı düzenlemeyi planladık. Düşünce, katkı ve katılımlarınızı bekliyoruz.”

Editör: Haber Merkezi