RAFET AKSOY / İZ GAZETE - Binlerce kişinin katıldığı yürüyüşte yediden yetmişe Karaburunlular ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ sloganlarıyla ilçe merkezinde yürüyüş yaptı. Karaburun İskelesi’nde 10. Yıl Marşı’nı birlikte okuyan kitle, havai fişek gösterisiyle kutlamayı sürdürdü. Hükümete tepkinin açık şekilde gözlemlendiği etkinlikte yapılan konuşmalardan sonra Karaburun Sevgi Korosu konser verdi.  

‘SAYGI İLE ANIYORUM’

Karaburun halkının 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarını yoğun ilgi göstermesinden büyük memnuniyet duyduğunu kaydeden Karaburun Belediye Başkanı Ahmet Çakır, gazetemize şu açıklamayı yaptı: “Bugün telefonuma gelen bir mesaj vardı. Yaşlı bir teyzemiz, iki basamaklı merdivenden dahi çok zor çıkarak, ulu önderimizin posterine gidip, önce sağ taraftaki sonra sol taraftaki elini öperek ona minnet duygularını gösteriyor. Ben de sayfamda yazdım, onları kitaplardan çıkarabilirsiniz ama gönlümüzden asla… Bu bir mesaj olsun. Ata’mızı saygı ile anıyorum. “

‘HÜKÜMETİN UYGULAMALARINA TEPKİ’

Zafer Bayramı kutlamalarını gazetemize değerlendiren Cumhuriyet Halk Partisi Karaburun İlçe Başkanı Bülent Çumçum ise kutlamaya binin üzerinde kişinin katıldığını kaydetti. Başkan Çumçum, “Hakikaten siyaset gözetmeksizin halkın son dönemlerde hükümetin uygulamalarına karşı tepkisi var. Bugün burada Kürdü, Lazı, Türkü; Sünnisi, Alevisi; AKP’lisi, MHP’lisi, CHP’lisiyle bir birliktelik var. Bu birlikteliği korumamız lazım” dedi.

Editör: Haber Merkezi