TUGAY CAN / İZ GAZETE - Bu yıl 23. Düzenlenen TÜYAP İzmir Kitap Fuarı, oluşan uzun imza kuyrukları, söyleşi ve paneller sürüyor.

“İLK KEZ ORTAK BİR ADALET MÜCADELESİ VERİLİYOR”

Dün gerçekleşen “Sivas Ağıtı… Ölümlerinin 25. Yılında İki Ozan: Metin Altıok ve Behçet Aysan” söyleşisinin konuşmacıları Metin Altıok’un kızı CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, Behçet Aysan’ın kızı yazar Eren Aysan ve şair Haydar Ergülen oldu.

Yoğun bir katılımla gerçekleşen söyleşide Zeynep Altıok, ilk kez ortak bir adalet mücadelesi verildiğine dikkat çekerek toplumda haksızlıklara karşı birlikte ses çıkarıldığını ve bunun nedeninin Gezi olduğunu söyledi.

Altıok “Gezi’de direniş ve kardeşlik vardı. Şiddet içermeyen bu direniş umutsuzluğa karşı en büyük çıkış noktası oldu.” dedi.

“CEMAAT İLE BİRLİKTE YOZLAŞTIRDIKLARI EĞİTİM SİSTEMİ…”

Türkiye’de yaşanan gerici olaylara da değinen Zeynep Altıok şunları söyledi; “Bazıları Türkiye İran olmaz diyordu. Geçtiğimiz 10-15 yıl bize gösterdi ki, eğer düşünmeyen bir toplum varsa, örgütlü bir kötülük varsa, siyasal iktidar cehaletle besleniyorsa, eğer kendine görev edinen muhbir vatandaş varsa, kendinden olmayanı cezalandırmayı düşünmek varsa, Türkiye İran olmaz dememek lazım. Örgütlü kötülüğün yaygın olduğu bir süreç yaşıyoruz. O gün Sivas'ta yaşananları yargı sürecine müdahale etmeyenler ve aradan geçen yıllar içerisinde darbelerle yüzleşeceğiz vaadiyle karşımıza dikilenler, aklını Sivas’ı ateşleyen zihniyetten alan bu gerici zihniyettir. İktidara geldiği günden bu yana hükümet Sivas katliamı ile yüzleşmedi. Cemaat ile birlikte yozlaştırdıkları eğitim sistemi, toplumu bilgisizliğe mahkûm etti.”

Editör: Haber Merkezi