Cengiz Aldemir/ANKARA - Aralarında HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni’nin de bulunduğu 11’i HDP, 3’ü İYİ Parti ve 2’si de CHP’den olmak üzere toplam 16 milletvekilinin dokunulmazlık fezlekeleri TBMM’ye gönderildi. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan isimleri dikkat çekti.

Haklarında fezleke hazırlanan HDP milletvekilleri Pervin Buldan, Şevin Coşkun, Nuran İmir, Remziye Tosun, Murat Çepni, Tuma Çelik, Ebru Günay, Murat Sarısaç. Bu isimlerden Nuran İmir hakkında iki, Murat Sarısaç hakkında ise üç fezleke hazırlandı.
CHP’de haklarında fezleke hazırlanan milletvekilleri Engin Özkoç ve Veli Ağbaba olurken, İYİ Parti’de ise Lütfü Türkkan, Koray Aydın ve Ümit Özdağ hakkında fezleke hazırlandı.

DAHA ÖNCE DÜŞÜRÜLENLER
4 Haziran 2020 tarihinde; HDP'li Leyla Güven ve Musa Farisoğulları ile CHP'li Enis Berberoğlu'nun milletvekillikleri düşürülmüştü. Aynı günün akşamı üç milletvekili tutuklanarak cezaevine gönderildi. Leyla Güven cezasını doldurduğu gerekçesiyle, Enis Berberoğlu ise Covid-19 tedbirleri kapsamında tahliye edildi. Musa Farisoğulları ise hâlâ tutuklu.
Konu ile ilgili İz gazeteye konuşan HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, AKP ve MHP’nin halkın haklı taleplerine gözünü kulağını kapattığını ve kendi çıkar ve geleceklerinden başka bir şey düşünmediklerini vurgulayarak, “ AKP ve MHP koalisyonu her yol ve yöntemle muhalefete ve halkın özgürlük talebine saldırmayı iş edinmiş durumda. Başka bir işleri yok. Başka bir siyasetleri kalmadı” dedi.

VEKİL ÜZERİNDEN HALKA GÖZDAĞI
Milletvekillerine yönelik fezlekelerin tümüyle üyelerin siyasi çalışmalarda söyledikleri sözlerden oluşturulduğunu belirten Çepni, yapılmak istenenin milletvekilleri üzerinden halka göz dağı olarak yorumladı. AKP iktidarının suç şebekesine dönüştüğünü vurgulayan Çepni tepkisini şu cümlelerle dile getirdi: “ Bundan sonra milletvekillerine konuşamazsınız, susun deniyor. Vekiller üzerinden de halka mesaj veriliyor. Bir taşla bir kaç kuş vurmayı hedefliyorlar. Hukuki bir sorgulama olsa AKP ve MHP sıralarında vekil kalmaz. Ya cinayetten, ya hırsızlıktan, ya ihaleye fesat karıştırmaktan ya da FETÖ’cülükten. Bize yazılan yüzlerce fezlekede bunların bir tekini göremezsiniz. Bundandır ki tümüyle suç şebekesine dönüşmüş iktidarlarını korumak için halka ve temsilcilerine saldırıyı tek siyaset olarak belirlediler. Bizi seçen halk iradesi halkın haklarını savunalım temsil edelim diye seçti. Zenginleşelim diye değil. Bu yüzden ne fezleke ne başka bir şey yaşanan gerçekliği değiştiremez. Tepetakla gitmeye başlayanların son çırpınışlarıdır.”

Editör: Haber Merkezi