Ziyarete HKMO Genel Merkez Örgütlenme Sekreteri Ali İPEK, Ankara Şube Başkanı Hüseyin Arkan, Diyarbakır Şube Başkanı Can Deniz Akdemir ve İzmir Şube Başkanı Özhan Kaynarca katılırken, oda sosyal medyadan yaptığı açıklamayla ziyareti değerlendirdi.

İşte o açıklama:

Toplumcu alternatif Belediyecilik üzerine önemli çalışmaları olan Maçoğlu ile makamında gerçekleştirilen sohbette belediyede yürütülen çalışmalar, ilçenin temel sorunları, harita mühendisleri olarak kendilerine verilebilecek bilimsel ve teknik katkılar üzerine görüş alış verişinde bulunuldu ve kendisine sembolik hediyelerimiz takdim edildi. HKMO 16. Yaz Eğitim kampında konuşmacı olarak konuğumuz olan Maçoğlu ile HKMO Harita Bülteninde yaptığımız röportajı ve araştırma dosya konusu olarak ele aldığımız "Toplumcu Belediyecilik" yazılarını içeren 99. Sayımızın basılı kopyalarından kendisine takdim edildi ve halka açık olan belediye kütüphanesine de bırakıldı.

Akabinde, belediyede teknik incelemeler yapılarak yürütülen çalışmalar ve veriler yerinde incelendi, teknik personeller ile bilgi alış verişinde bulunularak ileride yapılması planlanan çalışmalar ve katkılara dair somut öneriler geliştirildi.

17 Mart Cumartesi günü yine aynı heyet ile, Tunceli il temsilciliğimizin ev sahipliğinde, Tunceli‘de kamuda çalışan üyelerimiz ve serbest mühendislik bürosu olarak faaliyet gösteren üyelerimiz ile bir araya gelindi. İl temsilcimiz Savaş Demirtaş‘ın da yer aldığı toplantıda yerelde yaşanan mesleki sorunlar ve odamızdan beklentiler ele alındı.

Toplumcu Belediyecilik anlayışıyla çalışmalar yürüterek ülkemizde bir sembol olan ve toplumdaki her kesimin sempati duyduğu Ovacık Belediyesi için, Toplumcu Mühendisler olarak Bilimsel ve Teknik katkılar vermekten geri durmayacağımızı belirtmek isteriz. Sıcak ve samimi karşılamasından ve sohbetinden dolayı Ovacık Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğluna, buluşmaları organize eden HKMO Diyarbakır Şube Yönetim Kuruluna ve Tunceli il temsilcimize teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Editör: Haber Merkezi