TUGAY CAN / İZ GAZETE - Cumhuriyet Halk Partisi’nde geçtiğimiz haftasonu gerçekleşen İzmir İl Kongresi’nin ardından yeni yönetim resmen göreve başladı.Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı’nda ikinci kez göreve gelen Deniz Yücel, Konak İlçe Seçim Kurulu Başkanı Rabia Yatağanbaba’dan mazbatasını aldı. Mazbatanın alınmasının ardından Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Örgütü, Konak Cumhuriyet Meydanı’ndan bir tören düzenledi.

ÖZKAN DA BULUNDU

Konak Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen törende CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, İzmir Milletvekilleri Tacettin Bayır ve Kamil Okyay Sındır, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin,Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan ve Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin ve CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, CHP Çiğli İlçe Başkanı Mert Özcan ve Karabağlar İlçe Başkanı Mehmet Türkbay da katıldı.

‘DEMORKASİDEN ASLA VAZGEÇMEYİZ’

Törenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Deniz Yücel, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Cumhuriyet Halk Partisi’nin yeni il yönetiminin CHP’yi iktidara taşıyacak olan kadrolar olduğunu ifade eden Deniz Yücel, “Bugünden itibaren Cumhuriyet Halk Partisi’nde parti içi seçim bitmiştir. Bundan sonraki süreçte yeni seçilen arkadaşlarımız ve daha önce yapılan ilçe kongrelerinde seçilen arkadaşlarımız ile birlikte bütün enerjimizi, partimiz için, yaşadığımız kent için, ülkemiz için kullanacağız. Türkiye’yi artık AKP iktidarından kurtarmak için kullanacağız. Bugün mazbatamızı aldık ve yönetim kurulumuz, kurultay delegelerimiz ve ilçe başkanlarımız ile birlikte Ata’mızın huzuruna çıktık. Tüm İzmirlilere ülkemizin hukukun üstünlüğünün yeniden tesis edildiği bir Türkiye oluşturmak için bir Türkiye oluşturmak için mücadele edeceğiz. Demokrasiden ve hukuk kurallarından asla vazgeçmeyiz. 31 Mart yerel seçimlerinde halkımız bize bir görev verdi. Bu görevin sorumluluğu ile hareket ederek partimizi iktidara taşıyacağız” dedi.

‘GÖREVİ BIRAKMAK GİBİ BİR DÜŞÜNCEM YOK’

Yücel, “Ben geçtiğimiz dönemde olduğu gibi yine görevimin sonuna kadar görevimin başında olacağımı söylüyorum. Kongrede bunu söylememiş olmamızdan farklı bir anlam çıkarılmaması gerekir. Bu görevler hizmet için yapılır. Ben iki sene önce de aynı mantıktaydım, aynı bilinçle görevime devam edeceğim” diye konuştu. Yücel, “Olası bir erken seçimde milletvekili adayı olur musunuz?” sorusuna ise “Bunu o zaman düşünürüz. İstifa etmek ya da görevimi bırakmak gibi bir düşüncem yok” ifadelerini kullandı.

‘BURAK OĞUZ’UN EN KISA SÜREDE AKLANACAĞINA İNANIYORUM’

Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz’un 14 Şubat’ta İzmir 17. Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleşecek duruşması hakkında da konuşan Deniz Yücel, şöyle konuştu: “Duruşmayı takip edeceğiz Orada maddi ve manevi olarak başkanımızın yanında olacağız. Dileğimiz şudur ki; başkanımız adil ve tarafsız bir şekilde yargılansın. Davaya bakan hakimlerin ve heyetin hiçbir baskı altında kalmadan tamamen yasalar ve anayasanın kendilerine vermiş olduğu görev doğrultusunda bir karar vermesini istiyoruz. Biz başkanımızın en kısa zamanda aklanacağına inanıyorum”

İL BİNASI EVRAKLARI TAMAMLANDI

Genel Merkeze gerçekleşen ziyaret üzerine sorulan bir soruya ise Yücel, “Kongremiz ile ilgili Genel Başkanımıza bilgi verdim. Önümüzdeki dönemdeki projeler ile ilgili bir bilgilendirme yaptım. Önümüzdeki günlerde bir il binası alacağız. Bununla ilgili evrak eksiklikleri vardı. Bunları tamamladık. Genel Başkanımız iktidara yürüyen bir parti olarak çalışma yapmamız konusunda talimat verdi. Bu talimatları en kısa sürede ilçe başkanlarımız ile paylaştığı bir yol haritası oluşturacağız” şeklinde konuştu.

‘DEMOKRASİYE ZARAR VERDİĞİNİ DÜŞÜNMÜYORUM’

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Kongresi’nde tek adaylı bir seçim gerçekleştirilmesi hakkında sorulan bir soruyu da yanıtlayan Yücel, “Ben hiçbir zaman tek aday olayım ya da uzlaşı aday olayım çabasında bulunmadım. Örgütlerin desteğini alan, kendini yeterli gören her arkadaşımız aday olabilir. İki aday da olabilir, üç ya da beş aday da olabilir. Bu dönem tek adaylı bir kongre oldu. Bunun demokrasiye zarar verdiğini düşünmüyorum. Neticede Cumhuriyet Halk Partisi, hukuk kuralları ve tüzük ile yönetilmektedir. Yeterli imzayı toplayan herkes aday olabilir. Geçmişte çok adaylı seçimler olmuş olabilir. Ancak bu dönem yola çıkarken 30 ilçe başkanımızın desteği ile yola çıktık. Tek adaylı bir kongre ile yeniden görevdeyiz. Geçmişte de hedefimiz, Cumhuriyet Halk Partisi’ne hizmet etmekti. Bugün de aynı anlayıştayız. Görevimizin zorluğunu biliyoruz. Önümüzdeki dönemin daha verimli bir süreç olacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi