CHP kimliğini kaybetmeden tüm Karabağlar’a eşit, adil ve zamanında hizmet götüreceğini söyleyen Kaya, “Bu sayede partimin hizmet anlayışını ve farkını ortaya koyacağım. Tüm vatandaşlarımızın dikkatini çekip, yüreğine dokunup, partimize oy veremeyenlerin de partimize oy vermesini sağlayarak CHP’nin genelde iktidara yürümesi açısından üzerimize düşeni yapacağız. Diğer taraftan şunu da açıkça söylemeyi de gerekli görüyorum. Bir belediye başkanı olarak asla kamu gücünü kullanarak parti örgütümüzde güç sağlamaya çalışmayacağım. Örgütümüzdeki herkes bizim için çok değerlidir. Partiye emek veren, çalışan, üreten, güç katan herkesin hak ettiği yere gelmesi gerekiyor.” açıklamalarında bulundu.

“ŞEFFAF BİR BAŞKANLIK MODELİ OLUŞTURACAĞIZ”

Çalışmalarında sosyal demokrat belediyecilik anlayışıyla hareket ettiğini dile getiren Heval Savaş Kaya, “Belediyeler, başkanlık sisteminin çok katı işlediği yapılara sahiptir. Bir belediye başkanı birçok yetkiyi elinde toplayıp tek başına kullanabilir. Ancak ülkenizin geleceği adına kaygılarınız varsa, amacınız ilçenizde hizmet vermek ve rol model olacak bir belediye başkanlığı yapmaksa, bu sayede partinizin ve siyasal bakışınızın iktidar olmasını sağlamaksa tüm toplumu kucaklamalı, her vatandaşımızı kazanacak şekilde hareket etmelisiniz. Seçimden seçime değil her zaman alanda olmalı ve çalışmalısınız. İnsanların yüreğine dokunmanız, onları önemsediğinizi hissettirmeniz gerekir. Biz bu anlamda tüm sivil toplum kuruluşlarıyla, odalarla, muhtarlarımızla, spor kulüpleriyle, üyesi olduğum parti örgütümüzle sık sık bir araya gelip toplantılar yapacağız. Onların fikirlerinden ve enerjilerinden ne kadar çok faydalanırsak halkımıza da o kadar iyi hizmet götürebiliriz. Bir belediye başkanı tek başına her şeyi yapamaz. Ama neyi neden yapamadığını da açıklamak zorundadır. Biz tüm bu toplantılarda farklı kesimlerin enerjisinden ve düşüncelerinden faydalanmakla birlikte, hesap vererek
ve açıklama yaparak şeffaf bir başkanlık modelini oluşturacağız. Biz hep birlikte yönetmenin tek başına yönetmekten, ortak aklın tek akıldan çok daha değerli ve başarılı olduğunun bilincindeyiz. Sosyal demokrat belediyecilik anlayışının da bunu gerektirdiğini düşünüyorum” diye konuştu.

“KAMU GÜCÜNÜ PARTİ ÖRGÜTÜM ÜZERİNDE KULLANMAM”

Yaptığı toplantılarda vatandaşların sorularını da yanıtlayan Kaya, ‘Belediye Başkanı olursanız, partiniz CHP ile ilişkiniz nasıl olacak?’ sorusunu şöyle cevapladı: “Belediye başkanının hem idari hem de siyasi sorumluluğu vardır. Bu ikisini nasıl bir dengede tuttuğunuz başarınızı belirleyen ölçütlerdendir. Bir belediye başkanı olarak elbette tüm Karabağlar’a eşit, adil ve zamanında hizmet götüreceğiz. Sonuç olarak hangi partiye gönül vermiş olursa olsun tüm vatandaşlarımızın belediye başkanı olacağım. Ancak bir partinin üyesi olduğumu, Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir adayı olarak örgütün desteği ve seçmenin teveccühü ile bu göreve seçildiğimi unutmamam gerekir. CHP’li kimliğimi kaybetmeden, bana oy vermemiş insanlara eşit ve adil hizmet götürdüğümde, hakkaniyetle, ahlakla ve vicdanla çalıştığımda, doğal olarak partimi de büyüteceğim. Bu sebeple, örgütümüzün fikirlerinden ve çabalarından daha çok faydalanarak vatandaşlarımızı
partimize kazandırmak zorundayım. Diğer bir önemli konu ise parti içi rekabettir. Ben bir belediye başkanı olarak asla kamu gücünü kullanarak parti örgütümüzde güç sağlamaya çalışmayacağım.Örgütümüzdeki herkes bizim için çok değerlidir, tüm partililerimiz ailelerinden, işlerinden, kendilerinden fedakârlık ederek, parti için, geleceğimiz ve ülkemiz için emek vermektedir. Bizim bir kişiyi bile kaybetme lüksümüz yok. Tüm partilileri ve hatta partili olmayanları kazanmak, tüm örgütü bir arada tutabilmek için tarafsız olmak zorundayım. Çalışan, partiye emek veren, güç katan herkesin hak ettiği yere gelmesi gerekiyor. Çünkü biz çoğaldıkça ve daha çok çalıştıkça başarılı olabiliriz.”

Editör: Haber Merkezi