DUYGU KAYA/ NİLAY MADENÜS / İZ GAZETE - İstanbul Büyükșehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu’nun seçim kampanyasına destek olmak için, 300 sanatçının bağışladığı resimlerden oluşan "Her Şey Çok Güzel Olacak" adlı karma resim sergisinin açılış töreni Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde yapıldı. Açılışa İzmir Büyükșehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel başta olmak üzere Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ve Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar da katıldı.

Serginin açılış konuşmasını sergi kuartörü İzmirli tasarımcı ve ressam Esin Ener yaptı. Ener, Mustafa Kemal Atatürk'ün “sanatsız kalan bir toplumun hayat damarlarından biri kopmuş demektir.” Sözünü hatırlatarak “Bizler Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı yolda, sanatın çeşitlilikleriyle birleşen güzellikleri koruyarak bugün konuşuyoruz. Her şey çok güzel olacak" dedi.

‘BU MÜCADELE BELLİ BİR SİYASİ PARTİNİN MÜCADELESİ OLMAKTAN ÇIKMIŞTIR’

Ener’in ardında konuşmasını yapmak üzere kürsüye Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel çıktı. Yücel, sanatçıların toplumu yönlendirici rollerine vurgu yaparak, “Sanatçılarımız toplumu yönlendiren, sözün bittiği yerde eserleriyle müdahale eden bizim önemli değerlerimiz. Bugün Türkiye'nin dört bir yanında sanatçılarımız hiçbir karşılık beklemeden oluşturdukları eserlerini burada bizlerle paylaşıyor. Bu bizim çok gurur verici ama bu serginin daha da ötesinde bir anlamı var.” diye konuştu.

Ülkenin demokratik anlamda zor bir süreç geçirdiğini belirten Yücel, “Bir seçim atlattık. Haksız, hukuksuz bir şekilde İstanbul Büyükșehir Belediye Başkanlığı gasp edilen bir Ekrem İmamoğlu var. Ve 23 Haziran'da İstanbul Büyükșehir Belediye Başkanlık seçimleri tekrarlanacak. Bugün, "Her Şey Çok Güzel Olacak" karma resim sergisinde eserleri satışa sunulacak arkadaşlarımızın elde edilen gelirler sayın Ekrem İmamoğlu'nun seçim kampanyasına aktarılacak. Ülkemizde toplumun her bir kesimini ilgilendiren, artık belli bir siyasi partinin mücadelesi olmaktan çıkan bu mücadeleye verdikleri destekten dolayı sanatçılarımıza şükranlarımı sunuyorum. Öncelikle İstanbul'da ve sonra Türkiye'de her şeyin çok güzel olması için bu serginin mimarı olan Esin Ener'e de teşekkür ediyorum. Gerek eserleriyle katkı sağlayan sanatçılarımıza, gerek katılım sağlayanlara, bizim için çok değerli, çok önemlisiniz." ifadelerini kullandı.

‘MATEMATİK NE DİYOR BİLMEM AMA GÖNÜL BAŞKA BİR ŞEY’

Yücel’in ardından konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer sergiye destek veren sanatçılara ve katılan İzmirlilere teşekkürlerini sunduktan sonra, “Bu salonda muazzam bir enerji var. Bu enerjiyi yaratanlara şükranlarımı sunuyorum, iyi ki varsınız. Bu olağanüstü güzel bir şey çünkü şu anda İstanbul'da anketler yapılıyor, efendim aradaki fark yüzde iki üç diyenler var, matematik ne diyor bilmem ama gönül başka bir şey. Gönül bu vicdansızlığı ve haksızlığı reddediyor. Ve burada en çok sanatçılar duruyor. O nedenle önce Esin hanıma çok teşekkür ediyorum. Buna katkı veren herkese çok teşekkür ediyorum. İnanın Türkiye'de olağanüstü bir umut doğmaya başlıyor, başka bir Türkiye'nin mümkün olduğunu gösteren bir umut.” diye konuştu.

Soyer, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu’na bütün Türkiye’nin destek olduğunu belirterek, “Bütün Türkiye gördü ki daha güzel, daha mutlu bir ülke mümkünmüş. Ve bunun işaretlerini verdik hep birlikte. Şimdi iş, İstanbul'a kaldı. İstanbul bu hikayenin son noktasını koyarak çok umutlu bir başlangıç yaratacak. Onun için sevgili Ekrem kardeşime bu salondaki bütün enerjiyi gönderiyorum ve diyorum ki yolun açık olsun sevgili kardeşim. İzmir seninle beraber. İzmir'in, İstanbul'un, Türkiye'nin sanatçıları seninle beraber. Kalbimiz senin için çarpıyor ve olanca gücümüzle yanında durmaya devam edeceğiz. Sanatçılarımıza ise çok teşekkürler, iyi ki varsınız, katkınız asla unutulmaz. İyi ki yapıyorsunuz bu işi, sizinle iftihar ediyoruz. Hepinizin elinden öpüyorum.” dedi.

Editör: Haber Merkezi