ATİLA SERTEL *  -  Büyük Adalet Yürüyüşü’nden sonra Çanakkale’de, kutsal topraklarda şehitlerimizin bize kattığı güçle adaleti tartıştık. Adaleti konuştuk. Medyada adaletten eğitimde adalete, seçimde adaletten devlette adalete gibi ana başlıklar altında adalet ihtiyacını ve neler yapılması gerektiğini konuştuk.

Çok önemli başlıklar altında düzenlenen çalıştaylarda bir yol haritası çıkarmaya çalıştık. Alanında önemli isimlerin katıldığı panellerle ufkumuzu genişlettik. Yaşanmış olaylar bölümü ile kürsüyü vatandaşlarımıza bıraktık, düşüncelerini özgürce dile getirdiler.

Cumhuriyet Halk Partisi, tarihinde ilkleri yaşatmaya devam ediyor. Dünya ölçeğinde yapılmayan etkinlikleri, projeleri hayata geçiriyor. Buradan çıkacak sonuçlar, partinin bilgi haznesine çok büyük katkılar koyacaktır.

Dört gün boyunca Türkiye’nin dört bir yanından on binlerce insan geldi. Gelemeyenler de medyadan dikkatlice izledi. Türkiye’nin gündemini yine Cumhuriyet Halk Partisi belirledi.

Başkaları kavga etmek için, sorunları çözmek yerine sorunlar çıkarmak için uğraşırken Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye’nin sorunlarını ve çözüm önerilerini Dünya gündemine taşıyor.

Adalet Kurultayı’nda siyaset yerine birliktelik vardı, ötekileştirme yerine birleştirme vardı, hak, hukuk, adalet arayışı vardı. Hemen her görüşten insan düşüncelerini özgürce dile getirdiler.

Barışın, kardeşliğin ve demokrasinin yaşayacağı ve yaşatılacağı bir ülkeyi kuracak olan bu anlayıştır. Organizasyonda emeği geçenleri kutluyorum, kurultaya katılımları ile destek veren vatandaşlarımıza ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerine yürekten teşekkür ediyorum.

Çanakkale’de gerçekleştirilen Adalet Kurultayı’nı sayfalarına taşıyarak daha fazla kişiye ulaşmasına aracılık eden İz Gazete’ye de sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum.

Bu ülkenin en önemli ihtiyacı Adalet ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin neferleri olarak ülkemizde adaleti yeniden tesis edinceye kadar mücadelemize devam edeceğiz.

Saygılarımla.

*CHP İzmir Milletvekili

Editör: Haber Merkezi