İZ GAZETE- Cumhuriyet Halk Partisi’nin Torbalı’da gerçekleştirdiği Olağan İlçe Kongresi’nde konuşan CHP İzmir milletvekili Tacettin Bayır, parti üyelerini 2019 öncesinde daha çalışkan olmaya çağırdı. Konuşması sık sık alkışlarla kesilen Bayır hükümeti eleştirirken “Onların ayakkabı kutularında paraları varsa, bizim de kalpaklı Atatürkçülerimiz var. Karamsarlığa yer yok” dedi.

“BÜTÜN KORKUM…”

Bayır şöyle konuştu: “Atatürkçüler, CHP’liler eğer 2019 seçimine kadar elimizi taşın altına koyup, bu güne kadar çalıştığımızın iki katı çalışmazsak vallahi işimiz zor. Kendi adıma söylüyorum; artık benim siyaseten, ticareten şunu alayım bunu olayım beklentilerini geçtim. İki evladım var, bir gelinim bir damadımla dört oldu evladım; iki de torunum var. Bütün korkum bu evlatlarımın ve torunlarımın Cumhuriyet rejimi içerisinde okuyamamaları. O yüzden çok koşturuyoruz. Bütün arkadaşlarımızla; Musa Çam’la, Murat Bakan’la… Çok koşturuyoruz.”

“HER BİRİMİZ BİR ATATÜRK OLMALI, KILIÇDAROĞLU GİBİ ÇALIŞMALIYIZ”

Hükümetin, muhalefetin karşısına devletin tüm olanaklarıyla çıktığını hatırlayan Bayır konuşmasında “Kemal Kılıçdaroğlu gibi çalışmalıyız” ifadelerini kullandı. Bayır şöyle devam etti “Uğraştığımız kişi devletin tüm imkânlarıyla karşımıza dikiliyor. Bu yüzden siz olmadan başaramayız. Hiç kimse yeni bir Atatürk beklemesin arkadaşlar, her birimiz bir Atatürk olmalıyız. Birlikte olmalıyız. Hepimiz aynı özveri ile çalışmak zorundayız. Hepimiz Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu gibi çalışmalıyız. Yürekli olmalıyız, doğruları söylemeliyiz. Korku imparatorluğuna teslim olmamalıyız.”

“TÜM DİKTATÖRLER GİBİ BU DA GİDECEK”

Konuşmasında sık sık 2019 vurgusu yapan Tacettin Bayır, tüm engellere rağmen 2019’da başaracaklarına inandığını söyledi. Milletvekillerine hazırlanan fezlekelerden örnekler veren Bayır, “Bizi susturamayacaklar, çünkü biz size söz verdik. Sizler bizi seçtiniz, ön seçimle milletvekili yapıp meclise gönderdiniz. Bize görev verdiniz, biz de ona layık olmaya çalışıyoruz. Mesai kavramı diye bir şeyimiz yok. Hem Ankara’ya hem buraya yetişmeye çalışıyoruz ama tek başımıza başaramayız, birlikte yapmalıyız. Tüm diktatörler gibi bu da gidecek. Franco gitti, Hitler gitti. Bunları da 2019’da hep birlikte sandığa gömeceğiz” dedi.

Editör: Haber Merkezi