ÜMİT KARTAL / İZ GAZETE - Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, partisinin İzmir İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenledi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, 11 bin 480 cep telefonunun, kullanıcı iradesi dışında FETÖ'nün gizli haberleşme programı ByLock'a yönlendirildiğine yönelik açıklaması, Amerika’da süren Reza Zarrab davası ve İran’daki halk ayaklanmasına dair açıklamalarda bulunan Aksünger, toplantı sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

SÜLEYMAN SOYLU’YA ÇAĞRI: “BAŞKA İŞLERLE UĞRAŞACAĞINA…”

Açıklamalarına, savcılığın ByLock kararıyla ilgili değerlendirme ile başlayan Aksünger, “Herhangi birinin telefonuna uzaktan nasıl indirileceğini gösterdik. Münferit ihtimalleri zamanında anlattık. Öngörülerimizin hepsi çıktı. Demek ki siz bu ülkeyi yönetemiyorsunuz” dedi. Aksünger, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya da “Başka işlerle uğraşacağına bu işlerle ilgilen” çağrısında bulundu.

“İFTİRACI DİYEMEDİLER, İTİRAFÇI DEDİLER”

Zarrab davasıyla ilgili “Orada, eroin, altın, karapara kaçakçıları yargılanıyor. Nasıl milli dava olsun” diye soran Aksünger, “Hükümet bu konunun üstü örtülsün diye her şeyi yapıyor” ifadelerini kullandı. Hükümet temsilcilerinin Zarrab ile ilgili başından beri ‘iftiracı’ diyemediğini, ‘itirafçı’ dediğini hatırlatan Erdal Aksünger, “Bu da suçun sabit olduğunu gösteriyor. Başından beri bu davayı takip ediyorum. Bu memleket meselesi. Milletin kandırmayın, çıkacak cezayı neden bu memleketin insanları ödesin” dedi.

ERDOĞAN’A SERT ÇIKTI: “YA BÖYLE CUMHURBAŞKANI MI OLUR?”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Bağdat Caddesi'nden tanklar geçerken, bu zihniyet onlara alkış tutuyordu"  şeklindeki açıklamalarına sert cevap veren Aksünger,  “Ya böyle Cumhurbaşkanı mı olur? Milleti zeka özürlü mü zannediyorsun sen? Sen nerede gördün? Senin Başbakan’ın neredeydi? Bizim Genel Başkanımızın nerede olduğu her şeyinden belli. Sen neredeydin ya? Bakanların neredeydi? Herkes bir deliğe kaçmıştı. İlk açıklamayı mecliste CHP’liler olmasa yapabiliyor muydun sen? Darbenin zeminini hazırlayan sensin. Darbeye karşı koyan CHP’liler. Dönemin Başbakanı neredeymiş açıklasın. Hangi tünellerde saklandıklarını açıklasınlar o zaman. Belediye Başkanları gecekondularda izini kaybettirme peşindeydi. Bu ne ahlaksız bir durumdur, ne saçmalıktır.  Devamlı yaptığı şeyleri yapıyor” ifadelerini kullandı.

İRAN-GEZİ BENZETMESİNE KIZDI: “NE ALAKASI VAR?”

BM’de Ortadoğu Barış Gönüllülüğü yaptığını hatırlatan Aksünger “İran’la ilgili şöyle söylenirdi, ‘Hiç kimse dışarıdan müdahale yapmasın, 20 seneden İran kendi iç devrimini gerçekleştirir’. Çünkü orada Pers İmparatorluğu’nun üzerine kurulmuş kadim bir halk var. 2009’daki ayaklanma daha ilericiydi. İran’da demokrasi yok, özgürlükler yasak, halkın gelir durumu ortada. Garip olan şimdi daha muhafazakârların hareketi var. Baskı ve zulümle olmayacağını bütün halklar göstermişlerdir. Gezi’ de böyle bir şeydir diyenler var. Ne alakası var? O bir özgürlük talebiydi. Reformlarını yapsaydın, adam gibi oturup konuşsaydın, yapacaklarının arkasında dursaydın bu kadar insan ölmezdi, bu kadar insanın gözü çıkmazdı” dedi.

AZİZ KOCAOĞLU’NA SET KOYDU: “KENDİ İÇ SAVAŞINI YAPANLARIN…”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun CHP İzmir İl Kongresi öncesi yaptığı toplantılara dair soruyu da cevaplayan Aksünger şöyle konuştu:  “KHK’ların çıktığı gün tartışmaların olması parti açısından üzüntü verici. Kimsenin böyle bir lüksü olamaz. Türkiye bu kadar sıkıntı içerisindeyken, KHK’nın çıktığının ertesi günü toplantılar yapmayı doğru bulmuyorum. Kim olursa olsun, kimsenin böyle bir misyonu yok. Genel merkez tarafından da kimse görevlendirilmemiştir. Ne genel başkanımızın ne bizim bir adayımız mevcut değil. Memleket bu halde olduğunda, memlekette iç savaşa dönük yasaların çıktığı bir günde, kendi iç savaşını yapanların parti içerisinde olmasına da izin vermeyeceğiz. Bunu herkes bilsin.”

YALÇIN KÜÇÜK’E: ‘BUNAK’,  ODA TV’YE “BİR DAHA ONLARA KİMSE TIKLAMAZ”

Geçtiğimiz günlerde Oda TV Haber Müdürü Barış Terkoğlu’na verdiği röportajda kendisi hakkında “Erdal Aksünger Tayyip Bey’i savunan bir adamdır” şeklinde ifadeler kullanan Yalçın Küçük’e de cevap veren Aksünger, Küçük için ‘Bunak’ ifadesini kullandı. Aksünger şöyle dedi: “Hayatımız bugüne kadar AKP ile uğraşmakla geçti. Basın toplantısında aile geleneğimizi de anlattım. Adam bunak bir adam. Bu ‘bunak’ kelimesini ben söylemedim, kendi yöneticileri söyledi. Oda TV’nin tüm yöneticileri beni aradı da söyledi. Bu ne ahlaksızlıktır. Sen kim oluyorsun? Kibar konuşacak halimiz yok bu adamlarla. Bunların geçmişlerinin ne olduğunu herkes biliyor. Avrupa’da yaptıkları işleri herkes biliyor. Bu mecraları bizim partililerimiz var ediyor zaten. Gerekirse onlarla ilgili çıkarız açıklarız, bir daha da onların mecralarına kimse tıklamaz.”

Editör: Haber Merkezi