İzmir Seyyar Esnaf ve Sanatkarlar Meclisi’nin Varyant’taki merkezini ziyaret eden HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay’a, HDP İzmir Eş Başkanı Besriye Tekgür ile il yönetim kurulu üyeleri de eşlik etti. Meclis Başkanı Evren Laçin ve Meclis üyesi Erhan Laçin ile bir araya gelen Kemalbay, sokakların ülke ekonomisinin aynası olduğunu söyledi.

“SESİNİZİ MECLİS’TEN DUYURUN”
HDP olarak her zaman ezilen ve bir kenara itilen grupların yanında olduklarını belirten Kemalbay, “Sokağın sesini duymamakta ısrar eden yerel ve merkezi yönetimlerin dikkatini çekmek için sizlerin de meclislere temsilcilerinizi göndermeniz şart. Bazı sorunların aşılması için, karar verici sistemin içinde olmalısınız. Biz HDP olarak başta seyyar esnaf ve sanatkarlarımız olmak üzere tüm ezilen kesimleri hem yerel yönetimlerde hem de TBMM’de görmek istiyoruz. Çünkü hiç kimse sizin derdinizi sizler gibi anlatamaz” dedi.



“SORUMLUSU İKTİDARDIR”
Maddi imkansızlıklar nedeniyle canına kıyan seyyar satıcı ve sokak sanatçılarının haberlerinin her gün gazetelerde yer aldığını belirten Milletvekili Serpil Kemalbay, bu ölümlerin tek sorumlusunun iktidar olduğunu kaydetti. İktidara geldiklerinde seyyar esnafının da insanca koşullarda çalışmalarını sağlayacaklarını ve kayıt altına alacaklarını müjdeleyen Kemalbay, enflasyonla mücadelede seyyar satıcılara da önemli görevler düştüğünü vurguladı.

"GEREKİRSE SİYASETE DE GİRERİZ"
İzmir Seyyar Esnaf ve Sanatkarlar Meclisi Başkanı Evren Laçin ise kayıt altına alarak devlete vergi, belediyeye de işgaliye vermek istediklerini anlattı. Hazırladıkları projeleri İzmir’deki yöneticilerimize sunduk fakat henüz olumlu bir ilerleme kaydedemedik. Biz sadece kendimiz için değil, kent estetiği, hijyen, iş güvenliği ve sosyal kazanımlar açısından İzmir’in de yararınadır. Umarız hazırladığımız bu projeye belediye başkanımız biran önce onay vererek Türkiye’ye örnek oluruz” diye konuştu. Sorunların aşılmasında siyasette de aktif şekilde yer almak istediklerini kaydeden Laçin, sokakların sesini Meclis’lere taşımak istediklerinin altını çizdi. Meclis'e girmek için gerekirse mücadele başlatacaklarını da söyleyen Başkan Laçin, görüşmenin ardından seyyar esnaf ve sanatkarların sorunları ile çözüm önerilerini içeren raporu Serpil Kemalbay’a verirken, meclis üyesi Erhan Laçin de çiçek hediye etti.

Editör: Haber Merkezi