İZ GAZETE - Halkların Demokratik Partisi İzmir milletvekili Serpil Kemalbay, Ankara polisi tarafından cinsel saldırıya uğrayan M.D. hakkında İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması talebiyle bir soru önergesi verdi.

‘M.D. TERÖRİZE EDİLMEYE ÇALIŞILMIŞTIR’

Kemalbay soru önergesinde M.D. gibi birçok kadının cinsel saldırıya uğradığını ancak suç duyurularının sonuçsuz kaldığını hatırlatarak M.D olayında cinsel tacizi tespit eden görüntülerin polisin gerçekleştirdiği cinsel taciz konusunda etkin bir hukuki süreç işletilmesine imkân sağlayacağını belirmiştir. Fakat toplumda büyük tepki çeken görüntüler karşısında emniyet soruşturma başlatmamış tam tersine M.D.’yi terörize etmeye çalışmıştır. Bu durum da polis tarafından kamu görevinin verdiği nüfuzu kötüye kullanmakla kalmayıp, cinsel saldırının eylemcileri caydırmak saikiyle yapılmış sistematik işkence suçu olup olmadığı konusunda da derin şüphelere yol açmıştır.” ifadelerine yer verdi.

Halkların Demokratik Partisi İzmir milletvekili Serpil Kemalbay TBMM’nde İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması talebiyle bir soru önergesi verdi.

Kemalbay bu bağlamda İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu’un yanıtlaması talebiyle şu soruları yöneltti:

Türkiye genelinde 2002 yılından itibaren emniyet teşkilatına yönelik kadınlara cinsel saldırı ile ilgili kaç suç duyurusu yapılmıştır? Kaçı ile ilgili soruşturma açılmıştır?

M.D. ’ye yönelik polis tacizini gösteren fotoğraf ve video görüntülerinden hareket ederek herhangi bir hukuki ve idari soruşturma açılmış mıdır? Açıldıysa ne aşamadadır?

Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün M.D.’nin kolluk tarafından cinsel tacize maruz kalması iddiası ile ilgili yaptığı açıklamalarla kurumsal olarak cinsel tacizi meşru bir davranış olarak gösterdiğini ve pekiştirdiğini düşünüyor musunuz?

Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün M.D.’nin taciz edilmesi karşısında yaptığı “babasının 'FETÖ/PDY terör örgütü içerisinde faaliyet yürüttüğü' yönlü açıklaması “Polis Etik Kuralı, Hizmet Anlayışında belirtilen “kolluk personeli, dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle insanlar arasında ayırım gözetmeksizin tarafsızlık içerisinde hizmet sunar” maddesi ile bağdaşıyor mu? Yoksa bu açıklama toplumda ayrımcılık ve nefret duygusu yaratarak işlenen cinsel taciz suçunu örtbas etme amacını mı taşıyor?

Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün M.D. ile ilgili yaptığı açıklamada babasının 'FETÖ/PDY terör örgütü içerisinde faaliyet yürüttüğünü açıklaması, suçların şahsilik ilkesinin ihlali değil midir?

Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün “sosyal medyada ve basın kuruluşlarında habere konu olan yakalama işlemi esnasında çekilen videolarda olayın bütünü ile ele alınmayarak sadece bir kare üzerinden Türk Polis Teşkilatı”nın kamuoyu nezdinde yıpratılmaya çalışılarak küçük düşürülmek istendiği” şeklindeki açıklamaları videonun bütününün izlendiğinde bunun hak edilmiş bir davranış olduğunu düşünmelerinden mi kaynaklanmaktadır?

Editör: Haber Merkezi