HDP'nin 'hayır' kampanyasını başlatmak için İzmir'e gelen HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, "Bu referandumda hayır oyu çıkmıştır ama zalimlerin haberi yok, daha mal mal oturuyorlar orada" dedi.

HDP anayasa değişikliğinin oylanacağı referandum öncesi 'hayır' kampanyasını İstanbul, İzmir ve Diyarbakır'da aynı anda gerçekleştirdiği programla başlattı. İzmir'de Tepekule Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen programa milletvekilleri Sırrı Süreya Önder, Dilan Dirayet Taşdemir, Mizgin Irgat ve Ertuğrul Kürkçü, parti merkez yönetim kurlu üyeleri ve çok sayıda partili katıldı. Toplantıda konuşan Sırrı Süreyya Önder, "Bu referandumda 'hayır' oyu çıkmıştır ama zalimlerin haberi yok, daha mal mal oturuyorlar orada. Türkiye halklarının en net hayır cevabı tahakkuk etmiştir bunun sesi ayın 16'sında onlara gidecek 16'sına kadar ayıktırmayın böyle devam etsinler" diye konuştu.

"HDP'YE OY VERMEK PRESTİJ İŞİ HALİNE GELDİ"
"Bu topraklarda iki kişinin yan yana gezmesi, derin kuytularda, dereler, şehrin bilinmeyen izbelerinde infaz edilme sebebiydi" diyen Sırrı Süreyya Önder sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu halkın kendi sesini, dergisini, gazetesini bırakın dağıtmak kendi sesini yurttaşına duyurmak onu okumak bile infaz sebebiydi. İnternet, canlı yayınlar yoktu, İzmir'in başına gelenlerden Amed'in haberi yoktu, Cizre'de neler olduğundan İstanbul'un haberi yoktu. İletişim imkansızdı. Oradan milyonlara ulaştık. HDP'ye oy vermek değirmenine su taşımak bir taş koymak dünyanın en prestijli işi haline geldi. O yokluklardan bizi bugünlere taşıyan, hayatını kaybeden, zindanlarda çürüyen bütün yoldaşlarımızı saygı ve derin bir borçluluk duygusuyla anıyoruz. Zulmün netice alamayacağını onlar hayatlarıyla öğrettiler dünyanın bütün zalimlerine. Bunun için hayır. Giden kardeşlerimize borcumuz var. Şeref borcumuz bu bizim."

"HAYIR DEMEK İÇİN 31 MİLYON SEBEBİMİZ VAR"
Hayır demek için 31 milyon nedene sahip olduklarını öne süren Önder, "Onlar evet için 1 tane sebep sayıyorlar, bizim hayır için 31 milyon nedenimiz var. Bu 31 milyonun yan yana gelmesi bunu belki 40 milyona çıkaracak. Bir sebep; 14 yıldır iktidardalar 14 yıldır çevirmedikleri entrika, yapmadıkları zulüm kalmadı, devletin bütün olanakları ellerinde 'Allah bizi affetsin' yaptırımıyla istediklerine peşkeş çekiyorlar. Allah'ın da işi gücü yok sizin saçmalamalarınızı affedecek durmadan" diye konuştu.

"FİZANDAN DUYACAKSINIZ"
Halkın sabrının taştığını ifade eden Önder şöyle dedi: "Halen diyorlar ki işler yeterince hızlı yürümüyor. Memlekette ne kaynak bıraktınız talan edilmedik, memlekette ne insan oğlu bıraktınız hırpalanmadık. Halen hızdan şikayet ediyorlar. Niyeymiş efendim bütün bu alavere dalavere biraz daha hızlı yürümek durumundaymış. Size bir şey söyleyeyim bu halkın istihab haddi vardı onu doldurdunuz taşırdınız. Bu halk size öyle bir hayır çekecekler ki ta fizandan duyacaksınız. Hız size bu topraklardan tüymek için hız lazım olacak. Bu halk onu sizden esirgemeyecek. Bu fikriyatı barışla birlikte her zaman canlı tutan buna teşvik eden bunun için bizleri cesaretlendiren. Sayın Öcalan'a saygı ve teşekkürlerimizi göndermek istiyorum. Eminim salon da böyle istiyordur. Bu partinin bütün seçilmişleri sayın Öcalan'a, sayın Öcalan dediği için onlarca yıl hapisle yargılanıyor. 'Sayın'ı hak edene söylemekten bizi hiç bir şey alı koyamaz hak etmeyene de kurban ederiz."

Editör: Haber Merkezi