HDP İzmir milletvekili adayları Serpil Kemalbay, Derkay Tan, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Sevtap Akdağ, Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Bedriye Yorgun ve Parti Meclisi üyesi Coşkun Üsterci’den oluşan heyet, İzmir Tabip Odası’nı ziyaret etti.

Ziyaret sırasında, İzmir Tabip Odası yöneticileri zor günlerden geçildiğini ifade ederek, “Her gecenin bir sabahı olduğu gibi 24 Haziran’ın da böyle bir gün olmasını diliyoruz. Biz 12 Eylül koşullarında bile bu kadar bunaldığımızı hatırlamıyoruz. Daha fazla demokrasiye, daha fazla özgürlüğe ihtiyacımız var. Sizden de talebimiz Meclis'e geldiğinizde ilk işinizin OHAL’i kaldırmak olması” dediler.

HDP heyeti adına ise ise, parti olarak önceliklerinin OHAL’i kaldırmak olduğunu, ancak daha öncesinde yapılması gereken en önemli işin AKP iktidarına son vermek olduğunu belirterek, “Bugün ciddi bir savaş yürütülüyor. Sadece Kürtlere dönük değil, bütün topluma karşı bir savaş yürütülüyor. Savaş aynı zamanda bir halk sağlığı sorunudur. Siz de sadece bu sloganınız için gözaltına alındınız. Sloganınıza sahip çıkanlar, hatta o sloganı, açıklamayı olduğu gibi okuyanlar da gözaltına alındı. Zincirleme bir eylem ve saldırı oldu” dedi.

Editör: Haber Merkezi