ASYA YAŞARİKİZ / İZ GAZETE – HDP İzmir Eş Başkanı Semra Uzunok, 24 Haziran seçimleri sonrası yaşanan gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Semra Uzunok, hükümetin 7 Haziran sonrasında provokasyonlara başlayarak erken seçim kararı aldığına dikkat çekti ve AKP’lilerin gerilim politikası uygulamaya başladığını söyledi.

“HDP SOPALI SEÇİM SÜRECİNDEN GALİP ÇIKTI"

Erken seçim kararının HDP’nin baraj altında kalması için yapıldığını iddia eden Uzunok, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yaşanan tartışmalı seçim iddialarına değindi. “HDP’nin baraj altı kalması için yapılan bir seçimde HDP 3. kez seçimlerden galip çıktı. Sopalı OHAL sürecinden galip çıktık.” diyen HDP İzmir Eş Başkanı, sandık güvenliğinin sağlanamadığı seçim süreci sonrası gerilim politikalarının devam ettiğini ifade etti.

“GEREKLİ SUÇ DUYURULARINI YAPTIK”

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından tehdit edildiği yönündeki gelişmelerle ilgili olarak “Sayın Pervin Buldan’a yapılan tehdit, mafya hükümetinin gerilim politikasının devamıdır. Ne yazık ki bu ülke 16 yıldır aynı yöntemle yönetiliyor. Pervin Buldan’a üstelik eşi faili meçhule gitmiş bir eş genel başkana tehdit, başka bir ülkede olsa yer yerinden oynar. Ama henüz Türkiye’nin savcıları hareket edecek durumda değil. Sosyal medyadan tutun da sokaktaki konuşmaya kadar her şeyden haberdar olan savcılar bu duruma gözlerini kapatıyorlar. Çünkü sarayın güdümünde bir adalet anlayışıyla karşı karşıyayız. Biz bunu kabul etmiyoruz. Gerekli suç duyurularını yaptık parti olarak. Buradan bir sonuç alınmazsa bireysel olarak da suç duyurusunda bulunacağız. Hakikaten vahim. Konuşması bile zul olan bir konu bu bizim için. “ dedi.

“DİMDİK AYAKTAYIZ”

Demokrasi adına ülkenin çok zor bir dönemden geçtiğine dikkat çeken Uzunok, hükümetin OHAL’i kaldırmamasına tepki gösterek “301’i bulamayan AKP, MHP’ye muhtaç. Dünkü birbirini tutmayan açıklamalara bakarsak kendi aralarında da anlaşamıyorlar. Yönetemeyen bir hükümetle ülkede bir kaos olacak.” dedi.

Hükümetin bu şekilde devam edemeyeceğini söyleyen Uzunok “Önümüzde yerel seçimler var. Erken seçim de bekliyoruz. Önümüzde zor bir süreç var. Ama HDP bütün zor süreçleri başarıyla aşmış bir partidir. Zaten 6 binden fazla üyesi, yöneticisi tutuklu bir parti. Biz bu duruma alışkınız. Yine dimdik ayakta kalmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi