Demokratik İslam Kurulu Üyesi, İlahiyatçı Prof. Dr. Nurettin Turgay, HDP’nin İzmir adayları arasında öne çıkan isimlerden biri oldu. HDP eski Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay’dan sonra 1. bölgeden 2. sırada adayı gösterilen Turgay, değerlendirmelerde bulundu. Kamuoyunda ‘Gavur İzmir’ tanımlaması yapılan şehirden bir ilahiyatçı olarak aday gösterilmesini olumlu değerlendirdiğini ifade eden Turgay “Böyle bir ayrımı kabul etmiyorum. Bu tür ayrımları insanlar ortaya çıkarıyor. Oysa Allah insanları ayrım yapmadan yaratmıştır. Yaradan, insanlar arasında; inanan inanmayan, Kürt Türk, kadın erkek ayrımı yapmaz. Bu ayrımları yapan insanlar yanlış yapıyor. Oruç tutan da, tutmayan da insandır. İnsanların düşüncelerine katılmasak da saygı göstermek zorundayız. Ben bu düşüncelerimizi anlatmak için İzmir’e geliyorum. Bana düşen görev neyse seçim süresince onu yapacağım. Her insana eşit düzeyde saygı ile, kimseyi dışlamadan, horlamadan seçim çalışması yapacağız.” şeklinde konuştu.

İZMİR'DE 10 YIL HOCALIK YAPTI

Ege Postası'ndan Gülsen Candemir'in haberine göre, Diyarbakır’dan adaylık başvurusu yapan Nurettin Turgay, partisinin kendisini İzmir’de görevlendirdiğini söylerken “Ben Ege Bölgesi’nde 25 yıl yaşadım. 10 yıl Dokuz Eylül Üniversitesi’nde öğretim görevliliği yaptım. İzmir’i çok iyi tanıyorum. 2. Sırada değil, son sırada da olsaydım, bu onurlu görevi en iyi şekilde yerine getirmek için çalışırdım.” Diye konuştu. Yarın İzmir’e gelecek olan Nurettin Turgay, partisinin aday tanıtım toplantısına katılacağını ve seçim süresince de İzmir’de kalacağını açıkladı.

SANDIK GÜVENLİĞİ İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

1. Bölge 1. Sıra adayı eski Eş Genel Başkan Serpil Kemalbay da yaptığı açıklamada, "Tarihi bir süreçten geçiyoruz. Hükümet tarafından baskın ve panik bir seçime maruz kaldık. Tüm muhalefet güçleri ile bu seçimde ülkeye; refahı, huzuru, barışı getirmek için çalışıyoruz. HDP olarak baraj sorunumuz yok ancak, seçim güvenliği endişemiz var. Sandıkların güvenliği için diğer illerde olduğu gibi, muhalefet partileri ile İzmir'de de birlikte çalışma yürüteceğiz. Bizler muhalefet güçleri olarak bu seçimden başarı ile çıkacağımıza olan inancımız tamdır." diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi